kuva: Luke Marantz

Olli Hirvosen juurevaa kitarajazzia perjantaina Bar Ö:ssä!

18.1.2023 Uutiset

Flame Jazz -konserttisarja jatkuu perjantaina 20.1. Bar Ö:ssä kansainvälisissä tunnelmissa. Newyorkilaistunut kitaristi Olli Hirvonen esittää trionsa kanssa uuden Kielo-levynsä sävellyksiä, joissa kuuluvat maanläheiset folkin ja rockin vaikutteet.

Lappeenrannasta kotoisin oleva ja nykyään Brooklynissa, Yhdysvalloissa asuva Olli Hirvonen on yksi sukupolvensa ansioituineimmista muusikoista, jonka uniikki ilmaisu ammentaa vaikutteita laajasti niin jazzista, kokeellisesta kuin raskaammastakin musiikista. Hirvonen on mm. voittanut Montreaux Jazz Guitar -kilpailun vuonna 2016 ja työskennellyt useiden nimekkäiden kansainvälisten artistien rinnalla.

Marraskuussa 2022 julkaistu albumi Kielo syventää Hirvosen soittoa ja sävellystyötä juurevilla vaikutteilla. Albumin vivahteikas äänipaletti koostuu modernin jazzin, maanläheisen americanan ja rouhean folk-rockin sävyistä. Kahdeksan raidan kokonaisuus nostaa parrasvaloihin kielisoittimien ilmaisuvoiman Hirvosen kitaroiden sekä Marty Kenneyn oktaavin matalammaksi viritetyn kuusikielisen Fender VI -sähköbasson voimalla, joita kirittää Nathan Ellman-Bellin tinkimätön rumputyöskentely.

Suomen-kiertueella Hirvosen kanssa soittaa irlantilainen basisti Simon Jermyn, joka tunnetaan yhteistyöstään mm. Jim Blackin ja John Zornin kanssa, sekä levylläkin kuultava Nathan Ellman-Bell, joka viime aikoina on saanut julkisuutta mm. Brass Against -yhtyeen riveissä.

Flame Jazz: Olli Hirvonen Trio (FI/IE/US)
Pe 20.1.2023 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Olli Hirvonen – kitara
Simon Jermyn – basso
Nathan Ellman-Bell – rummut

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

K-18

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.