Kansainvälistä Jazzpäivä-viikkoa juhlistetaan gambialais-tanskalaisin soundein!

25.4.2023 Uutiset

”Koran Jimi Hendrix” Dawda Jobarteh sekä jazzrumpali Stefan Pasborg esiintyvät perjantain Flame Jazz -illassa Bar Ö:ssä. Kansainvälisen Jazzpäivän aatonaattona kuullaan jotain aivan ainutlaatuista, kun kaksi manteretta kohtaavat valovoimaisten muusikoiden käsittelyssä.

Länsiafrikkalainen musiikkikulttuuri yhdistyy pohjoismaisiin sävyihin karismaattisen duon käsittelyssä Kansainvälisen jazzpäivän teemakonsertissa. Gambialaisten perinnesoittimien taituri Dawda Jobarteh ja tanskalainen jazzrumpali Stefan Pasborg ovat esiintyneet duona jo vuosikymmenen ajan kiertäen Euroopan ja Afrikan musiikkitapahtumia. Tanskassa asuvaa kaksikkoa yhdistää rakkaus vahvoihin rytmisiin muotoihin, kauniisiin melodioihin ja musiikin luomaan puhtaaseen energiaan.

Konsertissa kuullaan sekä tunteikasta, perinteistä kumpuavaa tulkintaa että sähköisen innovatiivisia käänteitä. Duon yhteenhioutuneessa soitossa tulevaisuus kietoutuu menneeseen ja genrerajat hämärtyvät. Kaksikon soundimaailma kuulostaa duoa suuremmalta, ja kaiken kruunaa Jobartehin pehmeä laulu. Bar Ö:n rennossa miljöössä yleisön on helppo intoutua jopa tanssilattialle duon energisten rytmien houkuttelemana!

Flame Jazz: Jobarteh / Pasborg Duo (GM/DK)
Pe 28.4.2023 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Dawda Jobarteh – kora, laulu
Stefan Pasborg – rummut

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

K-18

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.