Kuva: Antti Rintala

Kevätkauden päätöskeikalla svengaa rumpali Jaska Lukkarisen uusi yhtye!

8.5.2023 Uutiset

Jazz City Turun kevätkausi päättyy perjantaina 12.5. Bar Ö:ssä. Jaska Lukkarisen uusi sooloprojekti One For Joe on kunnianosoitus jazzrumpali Philly Joe Jonesille.

Perjantain keväisessä jazzillassa kuullaan Jaska Lukkarisen uutta sooloprojektia One For Joe ja juhlistetaan samannimistä, viime viikolla ilmestynyttä levyä. Huomionosoituksen kohteena oleva jazzlegenda Philly Joe Jones tunnetaan parhaiten Miles Davis Quintetin rumpalina 1955–58. Perjantain konsertissa kuullaan pääasiassa kuitenkin Jonesin muille artisteille, kuten Freddie Hubbardille, Donald Byrdille ja J.R.Montroselle vuosina 1956–61 levyttämää musiikkia. Esitettävät kappaleet sisältävät inspiroivia melodisia ja rytmisiä elementtejä, jotka rakentavat siltaa 1950-luvulta tähän päivään.

Philly Joe Jones tunnetaan yhtenä hard bop -aikakauden käytetyimmistä säestäjistä. One For Joe liittyykin olennaisesti Lukkarisen omaan taiteelliseen tohtorintutkintoon, jossa keskiössä on rumpalin säestys ja tavat luoda musiikillista energiaa. Lukkarisen tarkoituksena ei ole kuitenkaan kopioida Jonesin soittoa, vaan projektissa hyödynnetään Jonesin keinoja luoda rytmistä pidätys-purkaus-liikettä. Musiikillisesti One For Joe on ainutlaatuinen suomalaisella jazzkentällä juuri Lukkarisen Philly Joe Jones -tuntemuksen ja esitettävän materiaalin vuoksi. Konsertti tarjoaa vääjäämätöntä svengiä, energistä säestystä ja mielikuvituksellista solismia sekä yhteissoittoa 1950-luvusta inspiroituen. Lisäksi luvassa on tarinoita ja anekdootteja Philly Joe Jonesin uran varrelta.

Flame Jazz: Jaska Lukkarinen One For Joe
Pe 12.5.2023 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Mikko Innanen – saksofoni
Héctor Lepe – kitara
Antti Lötjönen – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

K-18

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.