Kuva: Venla Helenius

Josefiina Vannesluoman levynjulkaisukonsertti vie runollisiin tunnelmiin!

14.11.2023 Uutiset

Perjantaina 17.11. Bar Ö:n intiimissä tunnelmassa päästään nautiskelemaan laulaja-säveltäjä Josefiina Vannesluoman ja Mortal Lease -yhtyeen tuoreesta musiikista levynjulkaisukonsertin merkeissä.

Suomen eturivin nuorista jazzmuusikoista koostuva Mortal Lease tulkitsee Josefiina Vannesluoman sävellyksiä Edith Whartonin runoihin. Yhtyeen nimi viittaa vuonna 1909 julkaistuun runosarjaan (suom. ‘Kuolevaissopimus’), joka autobiografiseksi tulkittuna kuvaa Whartonin pökerryttävää ihastumista sekä sen aiheuttamaa kamppailua kirjailijuudesta ja omasta tilasta vielä kypsällä iällä. Sonettimuotoon kirjoitetut koristeelliset runot kertovat hurmiosta, elämännälästä ja merkityksellisyyden etsimisestä. Intohimoiset kielikuvat kipinöivät jazzyhtyeen käsittelyssä sinfonisiksi kohtauksiksi.

Turkulainen Flame Jazz Records julkaisi The Mortal Lease -albumin lokakuussa 2023. Levy rakentuu kunnianhimoisen yhtyesoiton ympärille, ja jokaiselle muusikolle on muotoutunut oma roolinsa tarinaan. Omat tulkinnat kuuluvat myös live-esityksissä erityisesti tarkassa rytmisessä ilmaisussa, leiskuvissa sooloissa sekä yhteisissä etsinnän hetkissä. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Vannesluoma sävelsi albumilla kuultavan kokonaisuuden jo maisterikonserttiinsa vuonna 2019.

– Olemme päässeet soittamaan tätä sarjaa livenä nyt jo useamman vuoden, ja on siistiä huomata, miten joka kerralla löydämme sarjasta aina uutta sovittamalla lennosta, Vannesluoma kertoo.

Josefiina Vannesluoma on turkulaissyntyinen jazzlaulaja ja säveltäjä, joka inspiroituu kielistä, kuvataiteesta ja kahvilaelämästä. Vannesluoman musiikillisessa ilmaisussa kuuluu monipuolisuus ja viehtymys jazzin perinteistä brasilialaiseen musiikkiin ja nykyklassisesta vapaaseen improvisaatioon. Hän luotsaa Mortal Leasen lisäksi mm. bossanovayhtye Nossa Bossaa sekä kahdesti Emma-palkintoehdokkuuksin noteerattua vokaaliyhtye Signeä, joille hän myös säveltää ja sanoittaa musiikkia. Vannesluoman kuulasta ylärekisteriä kuullaan myös Teosto-palkinnon 2023 voittaneella Mikko Sarvanne Garden -yhtyeen albumilla Heräämisen valkea myrsky.

Flame Jazz: Josefiina Vannesluoma & Mortal Lease
Pe 17.11.2023 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Josefiina Vannesluoma – laulu
Mikael Myrskog – piano
Joonas Tuuri – kontrabasso
Ville Luukkonen – rummut

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 22 €
Eläkeläislippu 20 €
Opiskelijalippu 12 €

K-18

Lipunmyynti myös Bar Ö:n ovella konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.