22.03. klo 21:00

Location

Monk WWW →
Address Humalistonkatu 3

Liput

8/6€

Augur Ensemble

Fabian Müller (CH) – piano
Eirik Dœrsdal (NO) – trumpetti
Simon Heggendorn (CH) – viulu
Anni Elif Egecioglu (SE)- sello, laulu 
Kaspan von Grünigen (CH) – basso
Oyvind Hegg-Lunde (NO) – rummut

Flame Jazzin hieno kansainvälinen vierailija Augur Ensemble yhdistelee aavemaista jazzia, uutta kamarimusiikkia ja improvisaatiota. Pianisti Fabian Müller ja basisti Kaspar von Grünigen perustivat yhtyeen vuonna 2010, ja heti samana vuonna kokoonpanolle myönnettiin St Gallen kaupungin kulttuuriosaston palkinto.

Muinaisessa Rooman valtakunnassa auguurin tehtävä oli arvovaltainen ja hyväpalkkainen valtiollinen virka. Hänen tehtävään oli ennustaa tulevaisuutta tutkimalla lintujen lentoa, jopa paloitella niitä ja ennustaa eläinkokeiden avulla. Augur Ensemble ei käytä hyväkseen lintuja eivätkä nämä kuusi auguuria väitä ennustavansa tulevaisuutta. He kohtaavat tuntemattoman soittaen pelottomasti koukkuisia melodioita, kieroja rytmejä ja ennalta arvaa­mattomia äänimaisemia.

Kansainvälisen Augur Ensemblen riveissä on kuusi nuorta ja lahjakasta muusikkoa Sveitsistä, Norjasta ja Ruotsista. Heidän metodinaan on työskennellä kollektiivisesti avoimien sävellysten pohjalta työstäen niitä improvisatorisesti. Yhtye palaa perinteiseen tapaan luoda musiikkia: säveltäminen, sovittaminen ja improvisointi ovat sa­manarvoisia taiteellisia elementtejä. Yhtyeen rikas äänimaailma on luomistyön tärkeä tekijä, johon yhdistyvät traditionaaliset ja laajennetut soittotekniikat. Äänimaailmat voivat rakentua instrumentaaleista, tonaalisesti vapaista neliäänisistä kuoro-osista, rytmikerroksista, hurinoista ja suhinoista. Dynaaminen Augur Ensemble ei tarjoa suurta pamausta, vaan herkän ja monitahoisen soittajien ja tilan kohtaamisen.

Yhtyeen debyyttilevyllä ”The Daily Unknown” tämä mainio sveitsiläis-pohjoismainen sekstetti tulkitsee 12 uutta sävellystä. Eclipse Music julkaisee albumin 15.3.2013.

www.augurensemble.com