15.11. klo 21:00

Location

Jazzklubi Monk WWW →
Address Humalistonkatu 3, Turku

Liput

8/6€

Black Motor

Sami Sippola – saksofonit
Ville Rauhala – basso

Simo Laihonen – rummut

Kulttimaineeseen nousseen trion jäsenet tulevat Porista, Kangasalta ja Muuramesta, mutta Black Motorin juuret ovat syvällä Tampereen muhevassa mullassa. Kolmikko kuulostaa ennakkoluulottomalta ja orgaaniselta pispalalaiselta rock-jazz-veljeydeltä. Bändin musiikilliset lähtökohdat ovat afroamerikkalaisen musiikin jatkumossa, jota värittää rohkea improvisointi ja heittäytyminen. Tunnelmat vaihtelevat luontevasti swingista freejazziin ja punkrockiin.

Tenorifonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen yhteinen taival on ollut tuottelias ja mustan moottorin kierrokset tuntuvat vain kiihtyvän; ensimmäiset julkaisut, On Duty ja Black Motor tulivat ulos vuonna 2007, ja niitä on seurannut satoja keikkoja Suomessa ja eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla. Trio on tehnyt yhteistyötä yli kuudenkymmenen vierailevan artistin kanssa sekä julkaissut yhdeksän levytystä, joista vuonna 2011 ilmestynyt Hoojaa nappasi Jazz-Emma-ehdokkuuden.

Uusin albumi, Yöstä aamun kynnykselle (Lumpeela Julkaisut), ilmestyi toukokuussa 2013, ja siitä julkaistaan tuplavinyylipainos syksyllä 2013. Samoihin aikoihin Black Motor aloittaa trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa toisen yhteisen levyn äänitykset TUM Records -levymerkille.

Maailman parasta agraarifreejazzia varmoin käsin runnova porukka!” – Petri Silas, Soundi 2012 –

>www