14.11. klo 21:00

Location

Monk WWW →
Address Humalistonkatu 3

Liput

10 / 8 €

D-Booster

Kuva: Vesa Linna

Jari Perkiömäki -saksofonit
Jussi Fredriksson – kosketinsoittimet
Jarno Kukkonen – kitara
Juho Kivivuori – basso
Markus Ketola – rummut 

Syksyllä 2010 perustettu D-Booster esittää originaalia materiaalia, jonka innoittajana on 1970 ja 1980 -lukujen groovejazz ja sen suuret nimet, kuten Dave Sanborn, Stuff, Freddie Hubbard, Herbie Hancock ja George Benson.

Yhtyeessä kohtaa kaksi muusikkosukupolvea: 1960-luvulla syntyneet Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola, sekä nuoremman polven aktiiviset ja asemansa jo vakiinnuttaneet edustajat Fredriksson ja Kivivuori. Kuriositeettina mainittakoon, että Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola ovat Suomen ensimmäiset taiteelliset musiikin tohtorit jazzin saralla, tässä järjestyksessä.

Bändin musiikissa värikäs soundimaailma kohtaa mukaansatempaavan sykkeen, jonka ytimessä ovat vahvasti 1970-vaikutteinen groove, funk ja blues. Yhtyeen kappaleisiin on rakennettu tarttumapintaa myös jazziin vihkiytymättömille kuulijoille kuten mukaansatempaavia toistuvia riffejä ja tarttuvia melodioita. D-Boosterin esikoisäänite D-isco julkaistiin joulukuussa 2013 CURecords-levymerkillä. D-isco viittaa nimenä 1970 -luvun jälkipuoliskolla alkaneeseen disko-ilmiöön, johon liittyi erityisesti musiikki ja tanssi.