Kuva: NPG Records.
03.02. klo 20:55

Location

Viking Grace WWW →
Address Turun satama

Liput

Flame Jazz Cruise 12

IDA NIELSEN BAND (DK)
MOPO
KARI IKONEN IKONOSTASIS – DUO WITH LOUIS SCLAVIS (FR)
NJET NJET 9
SCREAMING JAY & THE BONES
TRIO TOFFA (FI/BJ)

Flame Jazzin kevätkausi 2018 pyörähtää käyntiin kahdennentoista jazzristeilyn myötä! Suositun Flame Jazz Cruisen päätähtenä loistaa Princen yhtyeessä hänen uransa viimeiset kuusi vuotta soittanut basisti-laulaja Ida Nielsen.

”Her name is Ida and she’ll eat a bass.” – Prince

nkf_puls-logo_black

Ida Nielsen Bandin konsertti on osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.

 

Kulttimaineessa oleva Mopo on suomalaisen jazzmusiikin yksi kirkkaimmista tähdistä. Tämän osoittavat lukuisat tunnustukset ja korkean profiilin esiintymiset. Mopo ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Sävellykset syntyvät, kehittyvät ja kasvavat yhteisvoimin. Tilaa jätetään myös yllätyksille.

Vuoden 2018 Flame Jazz -artisti, Kari Ikonen saa tilaa risteilyllä kahdessa eri kokoonpanossa. Ikonostasis on osoitus pianisti-moogisti-säveltäjän omintakeisuudesta. Duossa ranskalaisen klarinetistin kanssa yhdistyvät sävellyksellinen kunnianhimoisuus, utelias kokeilunhalu ja vinonpuoleinen huumori. Ikonostasis asettuu kokeellisimmalle laidalle, mutta seasta löytyy kaunosieluillekin kosolti herkkupaloja.

Trio Toffa on ultrapositiivinen ja eriskummallinen afro-pop-jazztrio, jonka musiikki synnyttää väistämättä hyvän fiiliksen. Kolmikko saa beniniläisen Noël Saïzonoun sävelmiin kovan draivin tai hyvän poljennon temposta riippumatta. Nopeat kappaleet remuavat riemulla, hitaammat keinuvat ja kelluvat mukavasti aalloilla.

Tarttuva soittamisen ilo roiskuu tuoreesta Njet Njet 9 -kokoonpanosta, jonka menoa leimaa nälkäinen uteliaisuus ja laajan monisävyinen suhde musiikkityyleihin. Retrofuturistisen nonetin soitossa elokuvallisuus kohtaa fuusion ja funk big band -estetiikan.

Screaming Jay & The Bones soittaa 50-luvun riehakasta ja svengaavaa jump & jive -musiikkia. Bändin ohjelmisto koostuu 50-60 -lukujen rhythm & blues -klassikoista, ja mukaan mahtuu myös jazzin helmiä. Yhtye saa jalan vippaamaan, mutta ohjelmisto taipuu myös nautinnolliseen kuunteluelämykseen.

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin. Paluu sunnuntaina 4.2. klo 19.50.

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 3.2.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 Trio Toffa (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Ida Nielsen Band (Vogue)
Klo 00.15 Screaming Jay & The Bones (Vogue)

Sunnuntai 4.2.

Klo 13.00 Kari Ikonen Ikonostasis – Duo with Louis Sclavis (Retro)
Klo 14.00 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
Klo 15.30 Mopo (Vogue)
Klo 17.00 Njet Njet 9 (Vogue)