25.01. klo 21:00

Location

Monk WWW →
Address Humalistonkatu 3, Turku

Liput

8 / 6€ (8Raita Record Shop)

Jaska Lukkarinen Trio: Jazz Standards

Jaska Lukkarinen – rummut
Jussi Kannaste – saksofoni
Antti Lötjönen – kontrabasso 

Jaska Lukkarinen perusti ensimmäisen oman yhtyeensä, Jaska Lukkarinen Trion, vuonna 2005. Trio on tähän mennessä julkaissut kaksi levyä, Neutral Terrain (2011) ja Emma-ehdokkaanakin olleen Trane Ear (2008).

Flame Jazzin konsertissa yhtye puhaltaa uutta eloa jazzstandardiohjelmistoon. Ikivihreät sekä vähemmän tunnetut jazzsävellykset saavat tuoreen asun Suomen ykkösmuusikoiden käsittelyssä. Luvassa on klassikoita mm. säveltäjiltä Billy Strayhorn ja Miles Davis.

Saksofonitriolle perinteinen harmoniainstrumentin puuttuminen ja siitä johtuva pelkistetty soundikuva on ollut lähtökohtana yhtyettä perustettaessa. Monimuotoisen ja virtuuosimaisen trion työskentelyssä keskeistä on ensemble-henki: tärkeintä triossa on ajatuksellinen lähtökohta kolmen yksilön muodostamasta yhdestä instrumentista, eikä kolmesta erillisestä muusikosta.

Lukkarisen lisäksi yhteeeseen kuuluvat Suomen jazzkentän huipulta Jussi Kannaste ja Antti Lötjönen. Yhtye on keikkaillut aktiivisesti kotimaisilla areenoilla sekä Brasiliassa ja Virossa.

www.jaskalukkarinen.com