18.10. klo 22:00

Location

Åbo Svenska Teater / Cafe Tiljan WWW →
Address Eerikinkatu 13, Turku

Liput

15/10€

Joonas Haavisto Trio

Joonas Haavisto – piano
Antti Lötjönen – basso
Joonas Riippa – rummut

Åbo Svenska Teaterin hieno Flame Jazz -sarja saa jatkoa, kun Suomen taitavimpiin jazzpianisteihin kuuluva Joonas Haavisto saapuu Suomen Jazzliiton kiertueella Turkuun. Myös loistavana säveltäjänä tunnettu Haavisto julkaisi johtamansa trion kanssa uuden Micro to Macro -albumin helmikuussa 2013. Uutuusalbumi ilmestyi myös Japanissa, missä yhtye kiersi keväällä loppuunmyytyjä konserttisaleja. Joonas Haavisto Triossa soittavat lisäksi kontrabasisti Antti Lötjönen sekä rumpali Joonas Riippa.

Dynaamisen trion sielukkaalla uutuuslevyllä inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, sekä mikro-­ ja makromaailman kiehtovista ilmiöistä. Sävellykset, kuten Partying Quarks ja Color Confinement viittaavat atomin ytimen vuorovaikutusilmiöihin, kun taas Circling Planets ja Is There Anybody ovat saaneet innoituksensa avaruudesta. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys.

Mestarillisen taitavaksi kehuttu Haavisto on nousujohteisen uransa aikana tehnyt yhteistyötä lukuisten kotimaisten kärkimuusikoiden kanssa. Hän on soittanut kitaristinero Jukka Tolosen Cool Train ‐levyllä sekä Apilas-kvartetissa, joka voitti Young Nordic Jazz Cometsin Suomen osakilpailun 2007. Haavisto on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Keski­‐Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Lapin Kamariorkesterin solistina ja voittanut Vilnan korkeatasoisen kansainvälisen soolopianokilpailun vuonna 2006.

Tervetuloa viihtymään huippulaadukkaan pianojazzin parissa!

”Haavisto’s playing resembles the style of Keith Jarrett and Brad Mehldau. The mastering of Northern Europe coolness and catchy melodies is Haavisto’s strong point.”

— Jazz Life, Japan: Micro to Macro

>www