13.09. klo 22:00

Location

Linnateatteri WWW →
Address Linnankatu 31, Turku

Liput

19/16€

JUKKA ESKOLA ORQUESTA BOSSA

Photo: Miikka Pirinen / We Jazz

Jukka Eskola – trumpetti

Petri Puolitaival – saksofoni ja huilu

Teppo Mäkynen – rummut

Ville Herrala – basso

Peter Engberg – kitara

PROTON STRING QUARTET


Ilkka Lehtonen – viulu

Teppo Ali-Mattila – viulu

Maarit Holkko – viola

Veli-Matti Iljin – sello

Flame Jazz aloittaa Linnateatterin syksyn konsertit brasilialaisissa tunnelmissa, kun trumpetisti Jukka Eskola saapuu Turkuun uuden huippuyhtyeensä kera.

Ensimmäisen albuminsa syyskuussa Euroopassa julkaiseva Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää solistin uusia omia sävellyksiä, joita mukana tekemässä on ollut trumpetistin ohella maamme ykkösrumpalina tunnettu Teppo Mäkynen. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa bossa nova -perinnettä, mutta sen sävellykset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa.

Jukka Eskola (s 1978) on aiemmin tullut tutuksi jazz-yleisölle mm. Jukka Eskola Quintetin liiderinä sekä The Five Corners Quintetin ja Jimi Tenorin yhtyeen jäsenenä. Eskolaa voidaan pitää yhtenä sukupolvensa lahjakkaimista ja arvostetuimmista suomalaismuusikoista. Eskolan soololevyt Jukka Eskola (2005), Japanissa julkaistu Hub Up (2006) ja Walkover (2009) ovat nostaneet miehen kotimaisen jazzin eturiviin karismaattisena artistina ja viime vuosina mies on ilahduttanut laatujazzin ystäviä kehuttujen erityisprojektiensa merkeissä. Yhdessä säveltäjä Jussi Lampelan kanssa syntyi vuoden 2010 albumi Lampela X Eskola ja nyt vuorossa on trumpetistin pelinavaus bossa novan saralla.