20.04. klo 19:00

Location

Move-sali, Logomo WWW →
Address Junakatu 9, Turku

Liput

15–25 €

Lorenzo De Finti Quartet (IT)

Lorenzo De Finti – piano
Alberto Mandarini – trumpetti ja flyygelitorvi
Stefano Dall’Ora – kontrabasso
Marco Castiglioni – rummut

Flame Jazz -kevään kansainväliset vieraat saapuvat Italiasta pianisti Lorenzo De Fintin johdolla. Kvartetin sielukkaassa soinnissa taiteellista ilmaisua inspiroivat pohjoisen sävyt. De Fintin virtaavat pianolinjat ja kauniit sävellykset ovat hurmanneet niin kriitikot kuin yleisön ympäri maailmaa. Yhtyeen kamarijazz vie kuulijat kiehtovalle matkalle läpi erilaisten tunnesävyjen.

Lorenzo De Finti Quartetin kolmas studioalbumi, toukokuussa 2022 julkaistu Mysterium Lunae, syntyi pandemian aikana. Levyn nimi juontaa juurensa antiikin teologisesta metaforasta. Lorenzo De Fintin mukaan se ilmaisee, miten ”kylmä, karu ja hedelmätön objekti voi salaperäisesti muuttua liikuttavan kauniiksi lähteeksi, kun se heijastaa jostain muualta tulevaa suurempaa valoa”.

De Fintin sävellykset pyrkivät välittämään kauneuden ja kirkkauden hetkiä kriisin keskellä ja kuljettavat kohti parantumista ja rauhaa. Yhtyeen soitossa intiimit, melankoliset pianohetket kulkevat rinnakkain räjähtävien energiapurkausten ja virtuoosisten soolojen kanssa, ja jokainen päätös tehdään musiikin palvelemiseksi.

LIPUT: Lippu.fi
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15 €

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.