Kuva: Ville Paul Paasimaa
20.05. klo 19:00

Location

Kino, Logomo WWW →
Address Junakatu 9, Turku

Liput

15,5–22,5 €

Teemu Viinikainen: Hiljaisuus… ja äänen synty

Teemu Viinikainen – kitara

Teemu Viinikainen on yksi lahjakkaimmista jazzkitaristeistamme, joka tunnetaan erityisesti vuosikymmenten harjoittelun tuloksena syntyneestä ja huippuun asti kehittyneestä soundistaan. Hänen taitonsa on noteerattu ympäri maailmaa, ja jazzkitarismin edelläkävijät, kuten Wayne Krantz, Pat Metheny tai John Scofield puhuvat Viinikaisesta työnsä jatkajana.

Viinikainen on vahvan tunnelman taituri, jonka soitto perustuu niukkuuteen. Soittaessaan hänen ympärillään leijuu zeniläinen keskittyneisyys, joka on kaikesta esiintymisestä riippumaton. Tekniikkaa mestarilliselta soittajalta ei puutu, mutta Viinikainen tuntuu ottaneen päämääräkseen metsästää täydellistä ääntä.

Illan aluksi esitetään dokumenttielokuva Hiljaisuus… ja äänen synty, jossa seurataan Viinikaiselle viimeistä piirtoa myöden hänen toiveidensa mukaan rakennetun kitaran valmistumista aina sen luovutushetkeen saakka. 60-minuuttisessa dokumentissa kuullaan myös Viinikaisen, soitinrakentajamestari Ari-Pekka Paasosen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin välisiä keskusteluita äänen synnyn mysteeristä ja siitä, miten nämä kolme oman alansa huippua sitä lähestyvät. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Tommi E. Virtanen, jonka edellinen elokuva, Tuhansien Raitojen Miehet, käsitteli suomalaisia studiomuusikkolegendoja.

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenin baaritiskillä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Konsertti ja elokuvaesitys järjestetään KINO-salissa, sisäänkäynti Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.

Tapahtumassa noudatetaan pandemian aikaisia viranomaisrajoituksia ja terveysturvallisuusvaatimuksia. Ajankohtaisista erikoisjärjestelyistä tiedotetaan lähempänä konsertin ajankohtaa Flame Jazzin verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa ja sähköpostiuutiskirjeessä. Mikäli konsertti peruuntuu tai siirtyy, saa lippurahat takaisin.