Orkestraalista huippujazzia Sigyn-salissa ke 18.4 klo 19

16.4.2012 Uutiset

Flame Jazz ja Turun konservatorio toteuttavat yhteistyössä konsertin, joka esittelee suomalaista jazzkulttuuria parhaimmillaan. Multilahjakkaan säveltäjä- basisti Mikko Pellisen johtama Mikko Pellinen Mini Big Band pyörähtää Suomen Jazzliiton kiertueella Turun konservatorion Sigyn-salissa.

Neljästä puhaltajasta ja rytmisektiosta koostuvan kokoonpanon ilmaisu ulottuu big band -soinneista intiimiin pienyhtyevuorovaikutukseen. Pellisen yhtyeelle säveltämistä kappaleista heijastuu vaikutteita niin modernista big band – musiikista kuin eurooppalaisesta taidemusiikistakin. Ne haastavat kuulijan laajoilla muodoilla ja rikkaalla harmoniamaailmalla, unohtamatta kuitenkaan rytmisesti svengaavaa otetta. Yhtyeen muusikot ovat ilmaisuvoimaisia solisteja, joiden improvisaatiolle sävellykset tarjoavat rikkaan lähtökohdan. Kevään kiertueella kuullaan tuoreiden kappaleiden lisäksi materiaalia yhtyeen vuonna 2010 julkaistulta debyyttialbumilta Personal.

Viime vuonna historiallisesti European Jazz Competetionin voittaneen menestysyhtye Herdin riveistä tunnettu Mikko Pellinen on yksi suomijazzin uuden sukupolven johtavista muusikoista. Poikkeuksellisen vahva yhdistelmä muusikkoutta sekä säveltäjää tekee hänestä kiinnostavan ilmiön suomalaisessa musiikkielämässä. Pellinen valmistui maisteriksi Sibelius-Akatemialta pääaineenaan jazzsävellys.

Liput 15 / 10 / 5€ (www.tiketti.fi)

Turun konservatorion opiskelijoille on konserttiin vapaa pääsy!

www.mikkopellinen.com