Johan PLOPpas!

18.11.2012 Blogi

Flame Jazz vieraili perjantaina 16.11.2012 ensimmäistä kertaa intiimissä Musiikkikahvila Soinnussa. Lämmintunnelmainen miljöö sopi hyvin myös pienen jazzkonsertin järjestämiseen. Asiakaspaikkoja on vain alle 50, joten paikalle saapunut noin 40 hengen jazzyleisö oli juuri ideaali tätä konserttia varten!

Turkulaislähtöisen basisti Ville Herralan, saksofonisti Mikko Innasen ja rumpali Joonas Riipan yhtye PLOP aloitti Suomen kiertueensa vauhdikkaasti Turusta. Vahvasti hetkessä elävä kolmikko loi monenlaisia musiikillisia maisemia, ja loistavana liveyhtyeenä tunnettu PLOP ei pettänyt tälläkään kertaa. Herralan ja Riipan komppityöstö on todella sitkeää ja omaperäistä vääntöä. Loputon ironian ja kyseenalaistamisen vyöry pitää kuulijan tiukasti jännityksessä, joka vain harvoin purkautuu yksiselitteisesti. Yhtyeen keskinäinen kuuntelu on upeaa ja musiikillinen yhteistyö saumatonta. Tyylikkäässä Hawaji-paidassaan esiintyneen Mikko Innasen rajunkauniissa saksofoninsoitossa bebopkieli yhdistyy syvällisellä tavalla ennakkoluulottomaan konventioista vapaaseen ilmaisuun.

Kuvat: Olli Sulin