Flame Jazz 2013 leimahtaa käyntiin levynjulkaisukonsertilla

7.1.2013 Uutiset

Flame Jazz 2013 käynnistyy kovalla rytinällä, kun neljä huippukokoonpanoa konsertoi Turussa heti tammikuussa! Vuodesta 2013 on tulossa Flame Jazzin historian mielenkiintoisin vuosi monestakin syystä. Tulevat tapahtumat uusien yhteistyökuvioiden myötä tulevat entisestään monipuolistamaan ohjelmaa. Luvassa on huikeita vieraita Turkuun! Vuoden 2013 aikana rakennamme viimeistään Flame Jazz ry:n talouden vakaalle pohjalle Turku 2011 -säätiön lopetettua toimintansa. Haasteita siis riittää, mutta intoa sitäkin enemmän!

Kovan luokan suomijazz-taitajista koostuvan Kannaste-Viinikainen-Riippa -trion debyyttilevy ilmestyy viimein hartaan odotuksen jälkeen. Trion erikseen nimeämätön albumi julkaistaan Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltian maissa 10.1.2013.

KVR perustetiin vuonna 2005, jolloin Sony Jazz -palkinnon saanut saksofonisti Jussi Kannaste kasasi Jazzliiton kiertuetta varten uuden yhtyeen. Kiertue oli menestys, ja siitä lähtien yhtye on esiintynyt säännöllisesti jo vuosia. Jussi Kannaste ja Teemu Viinikainen ovat säveltäneet kappaleita nimenomaan tälle yhtyeelle, ja ohjelmistoa täydentämään on valittu tutuista jazzstandardeista mieleisiä. Bassottoman kokoonpanon esikuvana on toiminut tenorisaksofonisti Joe Lovanon, rumpali Paul Motianin ja kitaristi Bill Frisellin legendaarinen trio, jonka melodisen ja avantgardenkin suuntaan kurkottavan ilmaisun vaikutuksen voi kuulla KVR:n musiikissa.

Jussi Kannaste, Teemu Viinikainen ja Joonas Riippa ovat soittajina Suomen ehdotonta huippua. Heitä yhdistää persoonallinen, vahva ja rohkea ilmaisu ja hyvä musiikillinen huumorintaju. Yhtyeen ilmaisusta muodostuu näin ollen mahtava sekoitus jazzmusiikin perinnettä, mielikuvitusta, rohkeutta, hetkessä olemista ja ennen kaikkea tiimityötä.

Tervetuloa mukaan avaamaan Flame Jazzin kolmas toimintavuosi!

Pe 11.1 klo 21.00 Kannaste-Viinikainen-Riippa (Monk, Humalistonkatu 3, Turku)

Jussi Kannaste – saksofoni
Teemu Viinikainen – kitara
Joonas Riippa – rummut

Liput 8 / 6€ (ennakkomyynti: 8raita Record Shop)