Flame Jazz Cruise II talven piristyksenä

11.2.2013 Blogi

Flame Jazz Cruise järjestettiin nyt toista kertaa, ja tällä kertaa laivana oli juuri Turun linjalle siirtynyt Baltic Princess. Uusi laiva ja Flame Jazz -konsepti houkuttelivat mukaan runsaasti yleisöä, ja tunnelma oli taas ainutlaatuinen. Ohjelmassa oli huippukonsertteja, jameja, soolo- ja duoesiintymisiä, tanssia ja ankaraa bailausta!

Risteilyn 31 jazzmuusikkoa täyttivät laivan eri estradit hienoilla esiintymisillä. Laulaja Nina Mya urakoi peräti kolmella keikalla esiintyen kitaristi Henri Marjamäen kanssa duona sekä Toni Porthen Allstarsin solistina. Porthenin huikean kokoonpanon solisteina oli lisäksi soulsensaatio Tuomo sekä yksi suomisoulin vahvimmista naisäänistä Rita Lovely. Starlight Palacen päälavalla kuultiin myös perinteikästä Jose Mäenpää Hot -yhtyettä, ja risteilykansa tanssi villisti näiden yhtyeiden tahdissa pitkälle yöhön. Pianisti Joonas Haavisto kuului myös risteilyn työjuhtiin toimien jamipianistina ja esiintyen yhtyeidensä Zander ja Jones And The Preacher kanssa. Iskelmäbaarin lavalla kuultiin Gunu Karjalaisen vetämiä jamisessioita, johon osallistui risteilyn esiintyjien lisäksi Sibelius-Akatemialta kerätty opiskelijaryhmä. Parikymppiset jazzarit osoittivat taas, että hienoja lahjakkuuksia on nousemassa lisää suomalaiselle jazzkartalle! Eräs risteilyn kohokohdista kuultiin lauantai-iltana, kun legendaarinen vibrafonistinero Severi Pyysalo nousi lavalle jazzrumpali Fredatorin kanssa. Kvartetissa esiintyi myös trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuori ja basisti Jori Huhtala. Pyysalo viihtyi aktiivisesti myös jameissa, ja sukupolvien väliset kohtaamiset jazzmusiikin parissa olivat varmasti sekä yleisölle että muusikoille inspiroivia. Myös risteilyn isäntä pianisti Jussi Fredriksson pääsi hetkeksi nautiskelemaan musisoinnista soittaen rentouttavan soolosetin sunnuntaina Piano Barissa.

Flame Jazz Cruise II onnistui hienosti, ja laivalta poistui tyytyväisiä musiikinystäviä sekä vahvasta yhteisöllisyydestä voimaantunut muusikkojoukkio. Jatkoa seuraa varmasti, joten kannattaa pysyä kuulolla. Flame Jazz kiittää!

Kuvat: Olli Sulin