Ella Fitzgeraldin sävelet elävät ja hengittävät

26.2.2013 Uutiset

Flame Jazz –illassa kuullaan lauantaina 2.3 huikea tribuuttikonsertti, kun maan eturivin jazzmuusikoista koostuva Tribute to Ella-yhtye esittää unohtumattoman jazzlaulaja Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä kappaleita. ”Lady Ellan” musiikkia tulkitsee kuusihenkinen yhtye keulakuvanaan upeaääninen ja valovoimainen laulajatar Aili Ikonen. Yhtyeen ohjelmisto on koottu monipuolisesti ”First Lady Of Songin” pitkän uran varrelta. Mukana on niin romanttisia balladeita, vauhdikkaita bebop-numeroita kuin lattarirytmejäkin. Tuttujen kappaleiden uusista sovituksista vastaa yhtyeen taiteellinen johtaja, basisti Mikko Pellinen. Rytmisektion ohella yhtyeeseen tuo lisäväriä kaksi puhaltajaa. Yhtye on kerännyt jo runsaasti kiitosta loppuunmyydyillä esiintymisillään klubeilla ja festivaaleilla ympäri Suomen. Aili Ikonen & Tribute to Ella –albumi julkaistaan Fredriksson Music –levymerkillä huhtikuussa, ja odotettuun levyyn päästään tutustumaan jo Flame Jazz –konsertin yhteydessä Turussa.

Tribute to Ella on kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen tunnetuimmista tulkitsijoista ja hänen rakastamalleen musiikille. Uuden sukupolven jazzmuusikoiden käsissä nämä sävelet tuodaan tähän päivään raikkaasti perinteitä kunnioittaen. Lämpimästi tervetuloa!

 

La 2.3 klo 21.30 Aili Ikonen & Tribute to Ella (Linnateatterin Ravintola, Linnankatu 31)

Aili Ikonen – laulu

Mikko Pellinen – kontrabasso ja sovitukset

Janne Toivonen – trumpetti ja flyygelitorvi

William Suvanne – saksofoni ja huilu

Tuomas J. Turunen – piano

Mikko Arlin – rummut 

www.tributetoella.com

 

Liput 19/16€ (Ennakko: Lippupalvelu)