Augur Ensemble tuo Turkuun kansainvälisiä sävyjä

20.3.2013 Uutiset


Flame Jazzin hieno kansainvälinen vierailija Augur Ensemble yhdistelee aavemaista jazzia, uutta kamarimusiikkia ja improvisaatiota. Pianisti Fabian Müller ja basisti Kaspar von Grünigen perustivat yhtyeen vuonna 2010, ja heti samana vuonna kokoonpanolle myönnettiin St Gallen kaupungin kulttuuriosaston palkinto.

Muinaisessa Rooman valtakunnassa auguurin tehtävä oli arvovaltainen ja hyväpalkkainen valtiollinen virka. Hänen tehtävään oli ennustaa tulevaisuutta tutkimalla lintujen lentoa, jopa paloitella niitä ja ennustaa eläinkokeiden avulla. Augur Ensemble ei käytä hyväkseen lintuja eivätkä nämä kuusi auguuria väitä ennustavansa tulevaisuutta. He kohtaavat tuntemattoman soittaen pelottomasti koukkuisia melodioita, kieroja rytmejä ja ennalta arvaa­mattomia äänimaisemia.

Kansainvälisen Augur Ensemblen riveissä on kuusi nuorta ja lahjakasta muusikkoa Sveitsistä, Norjasta ja Ruotsista. Heidän metodinaan on työskennellä kollektiivisesti avoimien sävellysten pohjalta työstäen niitä improvisatorisesti. Yhtye palaa perinteiseen tapaan luoda musiikkia: säveltäminen, sovittaminen ja improvisointi ovat sa­manarvoisia taiteellisia elementtejä. Yhtyeen rikas äänimaailma on luomistyön tärkeä tekijä, johon yhdistyvät traditionaaliset ja laajennetut soittotekniikat. Äänimaailmat voivat rakentua instrumentaaleista, tonaalisesti vapaista neliäänisistä kuoro-osista, rytmikerroksista, hurinoista ja suhinoista. Dynaaminen Augur Ensemble ei tarjoa suurta pamausta, vaan herkän ja monitahoisen soittajien ja tilan kohtaamisen.

Yhtyeen debyyttilevyllä “The Daily Unknown” tämä mainio sveitsiläis-pohjoismainen sekstetti tulkitsee 12 uutta sävellystä. Eclipse Music julkaisee albumin 15.3.2013.

Pe 22.3 klo 21.00 Augur Ensemble (Jazzklubi Monk, Humalistonkatu 3) 

Fabian Müller (CH) – piano

Eirik Dœrsdal (NO) – trumpetti

Simon Heggendorn (CH) – viulu

Anni Elif Egecioglu (SE)- sello, laulu 

Kaspan von Grünigen (CH) – basso

Oyvind Hegg-Lunde (NO) – rummut

 

www.augurensemble.com

Liput 8/6€ (Ennakko: 8Raita Record Shop)