Kari Ikonen Trio sai Café Tiljanin soimaan

8.4.2013 Blogi

Flame Jazzin perjantai-iltana toteutui yksi toiminnan tärkeistä tavoitteista. Turkuun on vihdoin löytynyt akustisesti loistava sali, jossa jazzyhtye voi soittaa ilman äänentoistoa. Café Tiljan on riittävän kuiva mutta myös soiva tila kamarijazzille. Paikalle tuotu flyygeli soi salissa upeasti, ja minkäänlaisia balanssiongelmia ei ollut. Suurkiitos Ari Harengolle flyygelistä! Tämä yhden miehen pianonkuljetusfirma on esimerkillinen tapaus oikeasta kulttuurialan yrittämisestä. Töitä tehdään tinkimättömästi taiteen eteen riippumatta siitä onko kyseessä pianonkantaja vai pianisti.

Kari Ikonen Trion uutuuslevy Bright on kiinnostavimpia uusia albumeja tällä hetkellä. Ikosen vahvuus näkemyksellisenä säveltäjänä tulee jälleen esiin ja tällä kertaa pianotrion puikoissa. Levynjulkaisukonsertti Turussa vahvisti käsitykset persoonallisesta ja taitavasta yhtyeestä. Virtuoottinen armenialaisbasisti Ara Yaralyan toi Ikosen pohjoismaiseen keitokseen itämaisia mausteita orgaanisella tavalla. Sensitiivinen rumpali Markku Ounaskari täydensi trion yhteissoinnin upeasti. Kuivat symbaalisoundit antoivat hyvin tilaa flyygelille soida Café Tiljanin seinillä.

Flame Jazz jatkaa tänä vuonna yhteistyötä tiiviisti Svenska Teaterin kanssa. Pe 10.5 samaan saliin saapuu viimeisin Yrjö-palkittu Markus Ketola Rewired-yhtyeensä kanssa. Café Tiljanin huippuakustiikka antoi inspiraatiota jatkoon, ja syksyllä 2013 tähän saliin tuodaan varmasti useita huippuartisteja

Kuvat: Pia Jalkanen