Jazztähdet kohtaavat brasilialaistunnelmissa

16.9.2013 Uutiset

Flame Jazz –konserttisarja jatkuu perjantaina 20.9 Åbo Svenska Teaterissa, kun Suomen jazztaivaan tähdet sekä brasilialaisrumpali Rafael Barata tuovat Café Tiljaniin räiskyvää lattarijazzia. Barata on yksi brasilialaisen musiikin parhaista rumpaleista, ja hänet tunnetaan nykyään myös monikertaisen Grammy-ehdokkaan Eliane Eliasin yhtyeestä.

Suomen kiistaton sähköbasson ykkösnimi Timo Hirvonen tutustui huippurumpali Barataan Koko Jazz Clubilla kesällä 2012. Iisalmelainen ja brasilialainen löysivät yhteisen sävelen poikkeuksellisella tavalla, ja tästä Hirvonen innostui säveltämään brasilialaistyylistä musiikkia liittyen tohtorintutkintonsa tulevaan konserttiin. My Brazilian Heart -kokoonpanoon päätyivät Hirvosen ja Baratan lisäksi saksofonisti Joonatan Rautio ja turkulaisvibrafonisti Severi Pyysalo.

Hirvonen kertoo yhtyeestä ja ohjelmistosta: ”Musiikki on nimensä mukaisesti mielikuvani ja tunteeni brasilialaisen musiikin sykkeestä ja elämän asenteesta. Jazzvaikutteiltakaan ei voi, enkä halua välttyä. Luotan vahvasti näiden soittajien intuitioon ja estetiikkaan tulkita paikoin vähäinformatiivista musiikkia. Uskon, että neljä näkemystä voi olla enemmän kuin osiensa summa.”

Flame Jazz –illassa neljä maailmanluokan virtuoosia kohtaavat villeissä brasilialaistunnelmissa. Lämpimästi tervetuloa!

 

Pe 20.9 klo 22 My Brazilian Heart (Café Tiljan / ÅST, Eerikinkatu 13)

 

Timo Hirvonen – sähköbasso

Joonatan Rautio – saksofoni

Severi Pyysalo – vibrafoni

Rafael Barata (BRA) – rummut 

 

Liput 15/10€ (Lippupalvelu)