Flame Jazz 2014 alkaa levynjulkaisukonsertilla

14.1.2014 Uutiset

Aura FlowKevään Flame Jazz –tapahtumat käynnistyvät perjantaina 17.1 Åbo Svenska Teaterin tunnelmallisessa kahviossa. Café Tiljanin lavalle nousee viiden turkulaislähtöisen jazzmuusikon muodostama energinen yhtye Aura Flow. Suomijazzin nousevista nimistä koostuva kokoonpano julkaisee konsertissa albuminsa You´ll Hear From Me, joka jo nimensä perusteella viittaa lahjakkaan ryhmän tulevaisuuden näkymiin. Vuonna 2011 perustettu Aura Flow on työstänyt debyyttiään huolella, ja odotus palkitaan nyt eheällä ja raikkaalla pitkäsoitolla.

Levy-yhtiön edustaja ja albumilla itsekin soittava Jussi Fredriksson kertoo projektista: ”Aura Flown lahjakkaat nuoret ovat ponnistaneet upeasti Turusta Sibelius-Akatemian kautta maan parhaiden soittajien joukkoon. On ollut hienoa seurata läheltä näiden herrojen kehitystä ja yrittää itsekin pysyä vauhdissa mukana.”

Jazz on Aura Flown äidinkieli, ja yhtyeen käyttämä murre viittaa vahvasti länsirannikon svengaaviin tunnelmiin. Musiikki on perinteistä ponnistavaa tuoretta jazzia, jota tulkitaan ennakkoluulottoman suoraviivaisesti. Albumin sävellyksistä vastaavat saksofonisti Max Zenger sekä pianisti Henri Mäntylä. Aura Flow ei yritä olla itseään suurempi eikä myöskään pienempi, ja siksi musiikki onkin voimakasta ja tasapainoista.

Café Tiljanissa on musiikin lisäksi tarjolla maukkaita tapaksia sekä juomia. Tervetuloa mukaan vauhdikkaaseen Flame Jazz –vuoteen 2014!

 

Pe 17.1 klo 22 Aura Flow (Åbo Svenska Teater / Café Tiljan, Eerikinkatu 13)

Max Zenger – saksofoni
Henri Mäntylä – piano
Henri Marjamäki – kitara
Teemu Åkerblom – basso
Jussi Fredriksson – rummut

Liput 15/10€ (Lippupalvelu)