Liberty Ship Japanin kiertueelta Turkuun

27.10.2014 Uutiset

Kuva: Maarit Kytöharju

Kuva: Maarit Kytöharju

Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän tuore Liberty Ship –yhtye teki lokakuussa viiden konsertin menestyksekkään Japanin kiertueen. Perjantaina 31.10. tätä kansainvälisesti kiiteltyä kokoonpanoa kuullaan Flame Jazz –konsertissa Turun Seudun Musiikkiopistolla.

Liberty Ship on yksi tämän hetken kiinnostavimpia suomalaisyhtyeitä. Vuonna 2012 perustettu kokoonpano liikkuu free jazzin ja improvisoidun musiikin syvissä vesissä. Esa Pietilän johdolla suomalaisen jazzin eturivin muusikoista koostuva kvartetti vie omilla tahoillaan ansioituneet muusikot yhteiselle tutkimusmatkalle musiikillisen luovuutensa äärirajoille. Liberty Shipin musiikissa yhdistyvät free jazzin kesyttämätön henki vaikutteisiin muualta modernista taidemusiikista.

Yhtyeen syksyllä 2013 Eclipse Musicille julkaisema ”Approaching”-albumi sai jazzkriitikoilta kosolti suitsutusta osakseen. Lisäksi arvostettu levyliike New York Jazz Record valitsi sen top 30 -listalleen vuoden albumina.

Laivan kapteenin saksofonisti Esa Pietilän omaperäinen tyyli rakentuu avantgarde- ja freejazzin perustalle. Kansainvälisesti tunnetulla Pietilällä on laaja historia muusikkona ja säveltäjänä. Hän seilaa sujuvasti soolosaksofonistina, pienyhtyeen johdossa sekä big band –vesillä. Liberty Shipin keulilla hän johdattaa suomijazzin huiput vapaasti soljuvan jazzin pyörteisiin.

Pe 31.10.2014 klo 19 Esa Pietilä Liberty Ship @ Turun Seudun Musiikkiopisto (Mestarinkatu 2)

Esa Pietilä – tenorisaksofoni
Aki Rissanen – piano
Olavi Louhivuori – rummut
Antti Lötjönen – basso

Liput 10€ käteisellä ovelta