Verneri Pohjola on vuoden 2015 Flame Jazz –artisti

22.12.2014 Uutiset

Olli Sulin ja Verneri Pohjola (Kuva: Pekka Välimäki)

Flame Jazz aloittaa vuonna 2015 uuden konserttikonseptin, joka esittelee näkemyksellisen muusikon ja yhtyeenjohtajan tuotantoa monipuolisesti pitkin tulevaa vuotta. Vuoden 2015 Flame Jazz –artistiksi valittiin kansainvälisesti arvostetuimpiin suomalaisiin jazzmuusikoihin kuuluva trumpetisti Verneri Pohjola. Useasti palkittu taiteilija esiintyy vuoden 2015 aikana yhteensä kolmessa eri tyyppisessä konsertissa. Hiljattain kolmen albumin sopimuksen englantilaisen Edition Records –levy-yhtiön kanssa tehnyt Pohjola julkaisee keväällä odotetun kvartettialbumin Bullhorn. Verneri Pohjola Quartet soittaa levynjulkaisukonsertin osana Flame Jazzin kevätohjelmaa 6.3.2015 Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa. Ensimmäisen kerran Pohjolaa kuullaan 31.1.2015 järjestettävällä Flame Jazz Cruisella, jossa hän esiintyy risteilyn paluupäivänä soolona. Syyskauden konsertit julkaistaan kevään aikana.

Flame Jazz myönsi lisäksi vuoden 2014 Liekittäjä -palkinnon jazzkentän aktiiviselle taustatoimijalle, joka on työllään edesauttanut merkittävästi jazzkulttuurin hyvinvointia ja kehittymistä Turun alueella. Tunnustuksen sai Flame Jazz –tapahtumien parissa jo konserttisarjan perustamisvuodesta 2011 asti työskennellyt valokuvaaja Olli Sulin. Intohimoisena ja taitavana kuvaajana tunnettu Sulin on tärkeässä roolissa Suomen jazzelämän dokumentoinnin ja näkyvyyden saralla. Vuoden Liekittäjä –tunnustukseen liittyi 500€ rahapalkinto.

Vuoden 2015 Flame Jazz –artistin sekä vuoden 2014 Liekittäjän tunnustukset myönnettiin konserttisarjan vuoden 2014 päätöskonsertin yhteydessä Logomossa lauantaina 20.12.2014.