Suomijazzin suurmies Junnu Aaltonen Monkissa

17.3.2015 Uutiset

Juhani Aaltonen__photo by Maarit Kytöharju.pieniPitkän ja menestyksekkään uran jazzmuusikkona luonut Juhani ”Junnu” Aaltonen saadaan vihdoin osaksi myös Flame Jazz –ohjelmaa. Tänä vuonna pyöreät 80 vuotta täyttävä saksofonisti on kiistatta yksi historian tärkeimmistä suomalaismuusikoista. Muun muassa Säveltaiteen Valtionpalkinnolla huomioitu taiteilija on erikoistunut vapaapulsatiiviseen jazzilmaisuun. Aaltosen julistava ja koskettava soitto on liikuttanut jazzyleisöjä jo vuosikymmenten ajan, ja mestari jatkaa edelleen vahvaa kulkuaan. Junnu Aaltonen oli 1970-luvulla yksi UMO Jazz Orchestran sekä Tasavallan Presidentti –yhtyeen perustajajäsenistä, minkä lisäksi hänet tunnetaan myös yhteistyöstä Edward Vesalan ja Heikki Sarmannon kanssa. Basisti Ulf Krokfors ja suomijazzin tärkeimpiin tekijöihin kuuluva rumpali Reiska Laine täydentävät trioa oivasti.

Pe 20.3. klo 21 Juhani Aaltonen Trio (Jazzklubi Monk)

Juhani ”Junnu” Aaltonen – saksofoni, huilu
Ulf Krokfors – basso
Reiska Laine – rummut

Liput 10/8€ (Tiketti, 8Raita Record Shop)

Ovet klo 20.30