Suomijazzin legenda Eero Koivistoinen konsertoi Turussa

30.11.2015 Uutiset

eero koippa by teemu salminenSuomijazzin elävä legenda Eero Koivistoinen saapuu yhtyeineen Turkuun perjantaina 4.12. osana Suomen Jazzliiton kiertuetta. Koivistoisella on merkittävä asema kotimaisen jazzin historiassa sekä myös nykypäivän jazzissa. Viime vuosina erityisesti afrikkalaisiin sävyihin mieltynyt saksofonisti julkaisi hiljattain kiitellyn albumin Hati Hati turkulaiselle Svart Records –levy-yhtiölle. Tätä tuoretta materiaalia kuullaan myös Café Tiljanin Flame Jazz –konsertissa.

Eero Koivistoinen opiskeli aikanaan maineikkaassa Berklee School of Musicissa ja työskenteli Amerikan vuosinaan muun muassa Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Randy Breckerin ja John Scofieldin kanssa. Koivistoinen oli merkittävässä roolissa tuodessaan Suomeen amerikkalaisen jazzin uusia virtauksia. Saksofonistin tuotanto on poikkeuksellisen laaja ja ulottuu aina 1960-luvulle saakka. Esimerkiksi hänen funkille flirttaileva albuminsa Wahoo! vuodelta 1972 on edelleen haluttu harvinaisuus myös kansainvälisten keräilijöiden keskuudessa. Eero Koivistoinen sai Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon kaikkien aikojen ensimmäisenä muusikkona vuonna 1967.

Nyt muutamaa vuosikymmentä myöhemmin Koivistoisen kvartetissa soittaa mestaria nuoremman polven kärkisoittajat. Eurooppalaisen jazzin keskeisiin pianisteihin lukeutuva Alexi Tuomarila tunnetaan parhaiten legendaarisen trumpetisti Tomasz Stánkon yhtyeestä. Komppiparina toimii muun muassa Dave Liebmanin kanssa viime aikoina keikkailleet basisti Jori Huhtala ja rumpali Jussi Lehtonen.

Pe 4.12. klo 22 Eero Koivistoinen Quartet
Café Tiljan / Åbo Svenska Teater, Eerikinkatu 13

Eero Koivistoinen – saksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Liput 15/10€ (Lippupalvelu, ovelta käteisellä)
Ovet klo 21, sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun puolelta.