Mirja Mäkelä

Runoutta ja jazzia yhdistävä Mirja Mäkelä Trio saapuu Jazzliiton kiertueella Turkuun 

8.11.2016 Uutiset

Kotimaisen jazzlaulun konkari Mirja Mäkelä juhlistaa trionsa kymmenvuotista taivalta perjantaina Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa!

Mirja Mäkelä Trio on vuonna 2006 perustettu jazzlaulaja-säveltäjä Mirja Mäkelän luotsaama yhtye, johon kuuluvat kitaristi Teemu Viinikainen ja kontrabasisti Juho Kivivuori. Trio tunnetaan persoonallisista ja raikkaista sävellyksistään sekä intiimeistä ja intensiivisistä keikoistaan, joiden tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti! Syksyllä 2016 yhtye kiertää Suomea mittavalla Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella, joka tuo trion myös Flame Jazzin vieraaksi perjantaina.

Mirja Mäkelä Trio juhlii tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin trion toinen albumi My Hidden Joys, jonka sävellykset ovat pääasiassa Mäkelän käsialaa ja pohjautuvat suomalaisten runoilijoiden, kuten Heimo Hatakan, Kirsi Kunnaksen, Eino Leinon ja jopa piispa Irja Askolan teoksiin. Virtuoosimaisten kitaristi Viinikaisen ja basisti Kivivuoren ilmava ja seesteinen tulkinta yhdistyy levyllä Mäkelän herkkyyteen ja laulelmallisuuteen nautittavasti. Trion debyyttialbumi Runoisa ilmestyi vuonna 2008.

Mirja Mäkelä (s. 1968) on Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Hänet tunnetaan muun muassa kokoonpanoista JimJamMurMurMirja Mäkelä Band, The Helsinki Koto Ensemble sekä Jazzsiskot. Mäkelä on myös arvostettu ja pidetty pedagogi, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien.

Mirja Mäkelä – laulu
Teemu Viinikainen – kitara
Juho Kivivuori – kontrabasso

Mirja Mäkelä Trio
Pe 11.11.2016 klo 22.00 (ovet klo 21.00)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Liput: 15 € / 10 € / S-Etu 13,5 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)
ÅST:n lippukassa ja Ticketmaster (+palvelumaksu)
Lipunmyynti myös ovella käteismaksulla klo 21 alkaen.