Luca Aquino

Eteläeurooppalaista huippujazzia perjantaina Flame Jazzin iltakonsertissa!

22.11.2016 Uutiset

Legendaarisen The Doorsin musiikki taipuu italialaistrumpetisti Luca Aquinon käsittelyssä jazzklubi Monkissa.

Flame Jazz saa perjantaina lisää kansainvälisiä huippuvieraita, kun italialaistrumpetisti Luca Aquino tuo kvartettinsa Turkuun Luca Aquino OverDOORS -projektinsa myötä. Kulttiyhtye The Doorsin musiikki oli Aquinon uran alkutaipaleella yksi suurimpia inspiraation lähteitä. Tribuutti yhtyeelle on italialaistrumpetistin tuore projekti, joka esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Luca Aquino (s.1974) on työskennellyt useiden maailman jazztähtien kuten Roy Hargroven, Paolo Fresun ja Nils Petter Molvaerin kanssa. Manu Katchén yhtyeessä hän nousi hiljattain lavalle itsensä Stingin kanssa. Vasta 19-vuotiaana trumpetinsoiton aloittanut Aquino on julkaissut ensimmäisen albuminsa Sopra Le Nuvole vuonna 2007, ja viime vuonna julkaistu OverDOORS on jo miehen seitsemäs omalla nimellä julkaistu albumi. Suurimmiksi esikuvikseen ja innoittajikseen trumpetisti listaa sekä Miles Davisin ja Chet Bakerin että The Doorsin, AC/DC:n ja Jefferson Airplanen, mikä osaltaan kertoo siitä, että Aquinon musiikki leikittelee sujuvasti eri tyylilajeilla. Kriitikot ovat ylistäneet Aquinon innovatiivisuutta, luovuutta ja yksilöllistä soundia.

Luca Aquino tunnetaan myös epätavallisten levytys- ja esiintymispaikkojen kokeilevana mestarina. Historialliset paikat ja niiden tarinat ovat italialaistrumpetistille tärkeitä performanssin osia. Tänä vuonna julkaistulla Petra-albumilla Aquino tekee yhteistyötä Jordanian kansallisorkesterin sekä mm. UNESCO:n kanssa. Albumi on äänitetty UNESCO:n maailmanperintölistalla olevassa erikoisessa Petran kalliokaupungissa Jordaniassa.

Luca Aquino – trumpetti
Antonio Iasevoli – kitara
Dario Miranda – basso
Lele Tomasi – rummut

Jazzklubi Monkiin ehtii hyvin vielä jatkoille Sulle salaisuuden kertoa mä voisin -levyn julkaisukonsertista konserttitalolta, aloitusaika on siksi hieman normaalia myöhemmin!

Luca Aquino OverDOORS (IT)
Pe 25.11.2016 klo 21.30  (ovet klo 20.30)
Jazzklubi Monk
Humalistonkatu 3, Turku

Liput: 15 € / 10 €
Ennakkoliput: 8raita ja Tiketti (+palvelumaksu)
Liput ovelta klo 20.30 alkaen.