Kuva: Philippe Levy

Perjantaina juhlitaan satavuotiasta Thelonious Monkia!

3.5.2017 Uutiset

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä juhlii tänä keväänä 100 vuotta sitten syntynyttä Thelonious Monkia. Café Tiljanin konsertissa tähtivieraana suomalaiskvartetin kanssa esiintyy palkittu amerikkalaisbasisti Darryl Hall.

Sibis Jazz juhlii perjantain Flame Jazz -illassa 100 vuotta sitten syntyttä amerikkalaislegendaa, pianisti Thelonious Monkia (1917–1982). Yhtyettä johtaa Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän johtaja, saksofonisti Jussi Kannaste, ja tähtivieraana konsertissa kuullaan amerikkalaisbasisti Darryl Hallia, joka voitti arvostetun Thelonious Monk -kilpailun vuonna 1996. Nykyään Ranskassa asuva Hall on monipuolisena soittajana luonut merkittävän kansainvälisen uran. Hänen yhteistyökumppaneihinsa kuuluvat mm. Regina Carter, Geri Allen, Ravi Coltrane, Robert Glasper, Cedar Walton ja Dianne Reeves.

Sibis Jazz -kokoonpano on muodostunut oppilaitoksen opettajien ympärille. Basistivieras Hallin ja saksofonisti Kannasteen lisäksi kitaristi Sami Linnan, kreikkalaislähtöisen pianisti Giorgios Kontrafourisin ja rumpali Jussi Lehtosen muodostama kvintetti keskittyy Monkin sävelmiin ja tulkitsee niitä uudella ja raikkaalla, mutta perinnettä kunnioittavalla lähestymistavalla.

Tribuutin tekeminen mestarille vaatii tyylitajua, kertoo Jussi Kannaste. – Monkin jazzmusiikille jättämä perintö on aivan järjettömän suuri, yksi suurimmista. Hän oli tietysti suuri uudistaja, joka oli tuomassa jazziin aivan uudenlaisen harmonisen ja rytmisen maailman. Mutta myös hahmona mestaripianisti on valtavan kiehtova.

Thelonious Monk oli merkittävä uranuurtaja jazzmusiikin historiassa ja kehityksessä. Monkin musiikki elää edelleen ajattoman tuoreena ja inspiroivana. Monkin omintakeisissa sävellyksissä tuttu ja tuntematon yhdistyvät tavalla, joka kiehtoo yhä uusia muusikkosukupolvia ja kuulijoita ympäri maailman.

Jussi Kannaste – saksofoni
Giorgios Kontrafouris – piano
Sami Linna – kitara
Darryl Hall (US) – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Sibis Jazz – Thelonious Monk 100 Years (FI/US)
Pe 5.5.2017 klo 22.00 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50€)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Lipunmyynti myös ovella klo 21 alkaen.