Kuva: Tero Ahonen

Aili Ikonen yhtyeineen levynjulkaisukiertueella Turkuun

21.10.2017 Uutiset

Suomen arvostetuimpiin laulajiin lukeutuva Aili Ikonen julkaisi viime viikolla uuden, tunteikkaan ja henkilökohtaisen Piirrä minut -albuminsa ja saapuu keskiviikkona levynjulkaisukiertueellaan Turun konservatorion Sigyn Clubille.

Aili Ikonen (s. 1982) kuuluu aikamme rakastetuimpiin suomalaisiin jazzlaulajiin. Viime vuosina monipuolista ja upeaäänistä Ikosta on kuultu useilla suosituilla julkaisuilla. Ikosen nykyisen yhtyeen kanssa vuonna 2013 tehty Tribute to Ella teki kunniaa kaikkien aikojen suurimpiin jazzlaulajiin kuuluneelle Ella Fitzgeraldille, ja yksi viime vuosien kiitellyimmistä albumeista on ollut 2016 saman yhtyeen kanssa julkaistu Laulan. Aili Ikosen uusin albumi Piirrä minut julkaistiin viime viikolla, ja yhtye juhlii julkaisua kiertueen muodossa myös Turussa keskiviikkona Sigyn Clubilla.

Piirrä minut avaa yhä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan repertuaarissa – tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä. Iholle tulevat laulut pitävät kuulijansa intensiivisesti otteessaan ja lumoavat eteerisillä sävyillään. Laulut kumpuavat elämän koko kirjoa kuvaavista tuokioista, hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen ja sielun syöverit täyttävästä rakkaudesta.

Ikosen yhtyeessä vaikuttavat tutut kotimaisen jazzin huippumuusikot: sovituksista vastaava basisti Mikko Pellinen, trumpetisti Janne Toivonen, saksofonisti-huilisti William Suvanne, pianisti Tuomas J. Turunen ja rumpali Mikko Arlin.

Piirrä minut on askel uuteen, rohkeampaan suuntaan sekä Ikosen omalla uralla että kotimaisen laulujazzin saralla. Uudella levyllä kuullaan svengaavan yhtyeen lisäksi monipuolisen viulisti Maija Linkolan johtamaa jousikvartettia, joka tuo albumin kappaleisiin oman voimakkaan lisäsävynsä. ”Levyn musiikissa kuuluu oma kädenjälkeni ja visioni lauluntekijänä, ehkä vahvempana kuin koskaan aikaisemmin”, Ikonen kommentoi itse uutta julkaisuaan. ”Olen myös pitkään unelmoinut jousikvartetin saamisesta levyilleni ja nyt sekin haave toteutui.”

Aili Ikonen tunnetaan monista projekteista ja yhtyeistä, joista pitkäikäisin on vuosituhannen alussa perustettu Kvalda. Ikosen ja Herd-yhtyeen supersuosittu Jazzbasilli-projekti pureutui vuonna 2013 suomalaisen jazz-iskelmän kultakauteen. Ikonen on nähty myös solistina Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla joulukuussa 2015. Ikosten perhe tunnetaan musikaalisuudestaan, ja Aili esiintyy usein myös sisarustensa Heini, Tuuli ja Osmo Ikosen kanssa. Tuorein urauutinen julkaistiin tänä kesänä, kun legendaarinen lauluyhtye Rajaton ilmoitti Ikosen liittymisestä yhtyeen riveihin loppuvuodesta 2018.

 

Aili Ikonen – Piirrä minut
Ke 25.10.2017 klo 19
Sigyn-sali, Turun konservatorio
Linnankatu 60, Turku

Aili Ikonen – laulu
Janne Toivonen – trumpetti
William Suvanne – saksofoni, huilu
Tuomas J. Turunen – piano
Mikko Pellinen – basso
Mikko Arlin – rummut

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 22,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 16,5 €
OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu 20,5 € (max 2 etua/asiakas)

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.

Huom! Suuren kysynnän vuoksi konsertti järjestetään Sigyn-salin puolella. Osoite on sama, Turun konservatorio, Linnankatu 60.

Jo ostetut liput käyvät tapahtumaan sellaisenaan, käytössä ei ole paikkanumerointia.