Kuva: Vanessa Riki

Edith Södergranin runous liekehtii Anni Elifin käsittelyssä Café Tiljanissa

12.11.2018 Uutiset

Anni Elif Egecioglu on monipuolinen muusikko, jonka ensimmäinen sooloprojekti Edith kunnioittaa suomenruotsalaisen modernismin tärkeimmän edustajan, Edith Södergranin runoja. Yhtyeen musiikki vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation.

Ruotsalais-turkkilainen, Suomeen asettunut Anni Elif Egecioglu (s. 1986) on ehtinyt vaikuttaa maamme musiikkikentällä jo lähes kymmenen vuotta. Laulaja-sellisti-kosketinsoittaja-säveltäjän tunnetuin yhtye Elifantree on julkaissut neljä albumia, ja viime vuonna nainen julkaisi ensimmäisen soololevynsä nimellä Anni Elif. Edith-albumin lyriikat pohjautuvat pääosin 1800-luvun lopulla syntyneen suomenruotsalaisen Edith Södergranin runoihin. Södergranin tuotannolle oli tyypillistä näynomaisuus sekä aikakautensa futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka Anni Elif kietoo saumattomasti omaan sävellyskieleensä.

Marraskuussa Anni Elifin tuore yhtye esiintyy Suomen Jazzliiton tuottamalla kiertueella, joka tuo kokoonpanon perjantaina Flame Jazzin vieraaksi Åbo Svenska Teaterin Café Tiljaniin. Annin rinnalla yhtyeessä soittavat saksofonisti Pauli Lyytinen, kosketinsoittaja Tuomas A. Turunen, sekä kuusikielistä Fender Bass VI:ta soittava kitaristi Sigurdur Rögnvaldsson. Syntetisaattoreita ja rumpukoneita sekä perinteisempiä soittimia käyttäen Anni Elif yhtyeineen luo futuristisia äänimaisemia ja intiimiä tunnelmaa, joka imaisee kuulijan sisäänsä.

Useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt ennen soolouraansa vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä jazzin, klassisen, popin ja kokeellisen musiikin rajapinnoilla liikkuvissa yhtyeissä. Elifantreen lisäksi hän on tuttu myös Mia Mee, Augur Ensemble, Kauhukakara ja FrankFrankFrank -yhtyeistä. Kotimaisella Eclipse-levymerkillä julkaistu soololevy Edith on noteerattu Jazz-Emma -ehdokkuudella vuonna 2017.

 

”Edith on moderni laulelmalevy, jonka vaikutteet tulevat ambientista, popista ja jazzista. Noin isot nimikyltit eivät ehkä ketään vakuuta, mutta kun nyt sanattomaksi jään, täytyy vain lämpimästi kannustaa tutustumaan Anni Elifin tekemisiin” – Pentti Ronkanen, Suomijazz

”Anni Elif delivers our hearts” – Written in Music, Nausikaä de Blaauw (Live at Süd Tirol Jazz Festival)

 

Anni Elif Egecioglu – laulu, koskettimet ja sävellykset
Pauli Lyytinen – saksofoni, EWI, rumpukone, efektit
Sigurdur Rögnvaldsson – Fender Bass VI
Tuomas A. Turunen – piano, syntetisaattori

 

Anni Elif – Edith
Pe 16.11.2018 klo 22.00 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50€)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 € (opiskelijat samana päivänä 10 €)
S-etu 13,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)

Lipunmyynti myös Tiljanin ovella klo 21 alkaen.

Sisäänkäynti Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen.

Esteetön kulku pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lipunmyyntiin 02 277 7377.