Jean Erik. Kuva: Sampo Jaakkola.

Kotimaisen jazzin nousevat nimet esittäytyvät Logomossa lauantaina

10.4.2019 Uutiset

Flame Jazzin Talent Night -konsertissa kuullaan kaksi tuoretta näkemystä tämän päivän jazzista, kun Tuomas Paukku Scription ja Jean Erik loihtivat uusia maisemia musiikinystäville. Lauantai-illan kokoonpanoissa kolme neljästä soittajasta ovat samoja – onkin kiinnostavaa seurata miten kaksi erilaista säveltäjää johtavat muusikoita omille poluilleen!

Jyväskylästä lähtöisin olevan kitaristi Tuomas Paukun (s. 1984) musiikkia on kuvailtu aikaa kestäväksi skandinaaviseksi designiksi. Tukholmassa opiskellut muusikko on erityisen aktiivinen säveltäjä ja yhtyeenjohtaja. Ruotsalaisten opiskelutovereiden kanssa perustettu Tuomas Paukku Description julkaisi kehutun debyyttilevynsä loppuvuodesta 2016, ja Suomeen paluun jälkeen viestikapula on siirtynyt uudelle Scription -kokoonpanolle, joka uhkuu nuorta kotimaista jazzosaamista.

Suomalaisen jazzsoittajiston aktiivisesta kärkiryhmästä koostuva Tuomas Paukku Scription tulkitsee johtajansa omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti kvartetin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja.

Omien musiikkiprojektiensa lisäksi Paukku on viime aikoina nostanut voimakkaasti Jyväskylän profiilia jazzkaupunkina järjestämällä korkeatasoista Jazz Jkl Live -konserttisarjaa, joka on kerännyt runsaasti kiitosta ja kiinnostusta niin yleisön kuin esiintyjien puolelta.

Lauantain toisena yhtyeenjohtajana kunnostautuu Iisalmesta maailmalle ponnistanut kontrabasisti Janne Tuovinen (s. 1986), joka esittelee turkulaisyleisölle parhaillaan debyyttilevynsä julkaisua juhlivan, ensimmäisen oman yhtyeensä Jean Erik. Tuovinen kuvaa musiikkiaan pohjoismaiseksi jazziksi höystettynä modernilla äänimaisemalla. Jykevät riffit, kollektiiviset vapaat osuudet sekä raikkaat harmoniat kertovat monitasoista ja mukaansatempaavaa tarinaa.

Vuonna 2017 perustettu Jean Erik pyrkii viemään jazzmusiikkia poikkeavaan suuntaan. Yhtyeen idea on yhdistää modernia äänimaisemaa perinteisten soittimien kanssa sekoittamalla mielenkiintoisesti uutta ja vanhaa – kunnioittaen samalla jazzin perinteitä. Efekteillä leikittelevässä soundissa korostuu etenkin kontrabasson rooli, ja sävellyksissä runsaasti tilaa saavat ilmaisuvoimaiset improvisaatio-osuudet.

 

”Scription tekee tämän päivän jazzia joka elää vaaran tunteesta veitsen terällä tasapainoillen.” – Jazzpossu-blogi

 

TUOMAS PAUKKU SCRIPTION
Tuomas Paukku – kitara
Artturi Rönkä – piano
Janne Tuovinen – basso
Anssi Tirkkonen – rummut

JEAN ERIK
Janne Tuovinen – kontrabasso
Pauli Lyytinen – saksofonit ja syntetisaattori
Artturi Rönkä – piano ja syntetisaattori
Anssi Tirkkonen – rummut

 

Talent Night: Tuomas Paukku Scription + Jean Erik
La 13.4.2019 klo 19
MOVE, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Turun kulttuurikorttietu 17,5 € (max 2 etua / kortti)

Dinner & show: 83,5, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Alennuksiin oikeuttavat etukortit tarkastetaan ovella.
Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen.

Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.