Mopo. Kuva: Aarni Toiviainen

Energinen jazztrio Mopo juhlii 10-vuotista taivaltaan perjantaina Café Tiljanissa!

20.11.2019 Uutiset

Ympäri maailmaa musiikinystäviä villinnyt jazztrio Mopo saapuu juhlakiertueellaan Turkuun perjantaina. Café Tiljanin loppuunmyydyssä Flame Jazz -illassa nautitaan vauhdin hurmasta, kun Mopo kiihdyttää läpi yhtyeen historian ja kurvaa yleisön sydämiin aivan uusista kulmista.

Mopo on kolmen energisen muusikon kollektiivi, joka perustettiin syksyllä 2009. Saksofonisti Linda Fredrikssonin, basisti Eero Tikkasen ja rumpali Eeti Niemisen muodostama voimatrio juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan laajan kiertueen merkeissä. Rakastettu ja rajoja rikkova yhtye ammentaa musiikkiinsa vaikutteita jazzista, punkista ja Suomen luonnosta.

Mopo on julkaissut neljä levyä, Jee! (2012), Beibe (2014), Laivalla (2016) laulaja Ville Leinosen kanssa ja Mopocalypse (2018). Beibe palkittiin vuoden parhaan jazzalbumin Emma-patsaalla. Juhlavuoden kunniaksi on nyt julkaistu myös MOPO10-vinyylisingle ja digi-EP, joka sisältää kolme täysin uutta kappaletta. Kekseliään kolmikon omaleimainen soundi kulkee uudessa tuotannossa myös elektronisiin suuntiin.

Live-energiastaan ja muuntautumiskyvystään tunnettu Mopo on kysytty esiintyjä ympäri maailmaa; Mopo on valloittanut yleisöjä puolelleen Suomen lisäksi lukuisilla keikoilla Euroopassa, Väli-Amerikassa ja Pohjois-Afrikassa.

 

Linda Fredriksson – saksofonit
Eero Tikkanen – basso
Eeti Nieminen – rummut

 

Mopo 10 vuotta!
Pe 22.11.2019 klo 22.00 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli (ilman palvelumaksuja!)
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 17,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)

Opiskelijaliput konserttipäivänä 10 €!

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Konsertin salipaikat on loppuunmyyty! Café Tiljanin ovelta myynnissä muutamia paikkoja baarin puolelle perjantaina klo 21 alkaen. Baarista on rajoittunut näkyvyys lavalle.

 

Sisäänkäynti Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen.
Esteetön kulku pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lipunmyyntiin 02 277 7377.