Aleksi Heinola. Kuva: Maarit Kytöharju.

Aleksi Heinola Quintet svengaa ystävänpäivänä Café Tiljanissa!

11.2.2020 Uutiset

Aleksi Heinola Quintetin soundissa kuullaan kaikuja 1950- ja 60-lukujen hard bopista. Nuori rumpalilahjakkuus on kasannut ympärilleen kotimaisen jazzkentän dream teamin, jonka vahva groove ja tyylikkäät sovitukset valloittavat musiikinystävien sydämet ystävänpäivän merkeissä.

Rumpali Aleksi Heinolan (s. 1993) sielukkaassa soitossa kuuluu vahva perinnetietoisuus ja selkeä groove. Heinolan sydän on 1950- ja 60-lukujen hard bop -pohjaisessa musiikissa, Art Blakeyn ja Horace Silverin kaltaisten muusikoiden innoittamana.

Sibelius-Akatemian kasvatti on nuoresta iästään huolimatta esiintynyt lukuisilla festivaaleilla ja klubeilla sekä Suomessa että ulkomailla kansainvälisten artistien kuten Sinne Eegin (DK), Leroy Jonesin (USA) ja Jukka Perkon kanssa. Tämän hetken tärkein projekti miehelle on perjantaina Turkuun saapuva oma yhtye Aleksi Heinola Quintet, jossa soittavat kotimaisen jazzkentän ehdottomat huiput. Viisikon kiitelty esikoisalbumi julkaistiin maaliskuussa 2019, ja se on herättänyt runsaasti kansainvälistä huomiota.

”Halusin tehdä hard bop-levyn, jossa kuuluu selkeästi perinteinen jazzsoundi sekä modernit vivahteet. Pyrin säveltämään kappaleita joissa on selkeät melodiat ja vahva tunnelma. Halusin myös että kappaleissa on tilaa jokaisen muusikon omalle ilmaisulle ja tulkinnalle“, Heinola kertoo esikoislevystään.

Aleksi Heinola Quintetin musiikissa yhdistyvät vahva yhteissvengi, latin-, blues- ja gospel-vivahteet, sekä mieleenpainuvat melodiset sävellykset. Elämyksen kruunaavat yksittäisten soittajien erinomaiset improvisaatiotaidot. Solisteista loistavat vuorollaan saksofonisti Manuel Dunkel, trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalainen ja pianisti Mikael Jakobsson. Heinolan rummutuksessa on upeaa draivia, jolla hän johtaa joukkoaan taitavasti ja viihdyttävästi.

 

”Rumpali Aleksi Heinolaa on kiitetty paljon ja täysin syystä. Hänen soittonsa on luovaa ja dynaamista. Iskut tuntuivat tulevan juuri niin täsmällisesti tai pikemminkin täsmällisen rennosti, että tuloksena on täydellinen jazzgroove.” – HS, Katri Kallionpää

 

Mikko Gunu Karjalainen – trumpetti
Manuel Dunkel – saksofoni
Mikael Jakobsson – piano
Jori Huhtala – basso
Aleksi Heinola – rummut

Aleksi Heinola Quintet
Pe 14.2.2020 klo 22 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli (ilman palvelumaksuja!)
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 17,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)

Opiskelijaliput konserttipäivänä 10 €!

Sisäänkäynti Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen.
Esteetön kulku pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lipunmyyntiin 02 277 7377.