Viikonlopun jazzristeilyä tähdittävät mm. Jukkis Uotila, Claudia Campagnol ja Nina Mya!

15.9.2020 Uutiset

Flame Jazz Cruise tulee taas! Jo seitsemännentoista kerran järjestettävä jazzristeily tuo Itämeren aalloille jälleen odotetun minifestivaalin kuudella liekehtivällä esityksellä. Matkan aikana kuullaan vahvasti amerikkalaiseen jazzperinteeseen nojautuvaa poljentoa ja virtuoosista improvisaatiota. Laivan yleisökapasiteetti on rajattu alle puoleen normaalista, mutta vielä mahtuu mukaan.

 

FLAME JAZZ CRUISE 17

Aleksi Heinola Quintet

Mikko Gunu Karjalainen – trumpetti
Manuel Dunkel – saksofoni
Mikael Jakobsson – piano
Daniel Franck – basso
Aleksi Heinola – rummut

Vahva groove ja tyylikkäät sovitukset käynnistävät seitsemännentoista jazzristeilyn musiikkiohjelman! Aleksi Heinola Quintet on tuore yhtye, jonka soundissa kuullaan kaikuja 1950- ja 60-lukujen hard bopista. Nuori rumpalilahjakkuus on kasannut ympärilleen kotimaisen jazzkentän dream teamin, ja viisikon debyyttialbumi keväältä 2019 on herättänyt hyvää kansainvälistä huomiota.

Visa Oscar Fusion 4

Visa Oscar – koskettimet, live-elektroniikka
Ville Vannemaa – saksofonit, koskettimet
Antti Ahoniemi – basso, live-elektroniikka
Jussi Lehtonen – rummut, perkussiot

Voguessa sukelletaan fuusiojazzin sähäkkään sähköiseen maailmaan kosketintaituri Visa Oscarin johdolla, kun Turun jazzkevään ohjelmistosta peruuntunut konsertti kuullaan nyt Itämeren aalloilla. Visa Oscar Fusion 4 -yhtyeen musiikissa yhdistyvät orgaaniseksi kokonaisuudeksi jazzperinteestä nouseva sävelkieli, kommunikatiivinen yhtyesoitto sekä live-elektroniikka.

Nina Mya: The Black Beat

Nina Mya – laulu
Tero Saarti – trumpetti
Joonatan Rautio – saksofoni
Jay Kortehisto – pasuuna
Markus Niittynen – koskettimet
Antti Ahoniemi – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Valovoimainen Nina Mya tuo lauantain myöhäisiltaan mehevän keitoksen rouheaa groovea ja sielukasta soulia! New Yorkissakin oppia ammentanut huippulaulaja on kasannut ympärilleen iskuvoimaisen yhtyeen, eikä tanssilattian kutsua voi vastustaa, kun tämä joukko tarttuu mm. Chaka Khanin ja Anita Bakerin tunnetuksi tekemiin 1970- ja 80-luvun klassikkosävelmiin.

Kadi Vija Key Project

Kadi Vija – laulu
Max Zenger – bassoklarinetti
Tuomo Dahlblom – kitara
Tuomas Timonen – rummut

Sunnuntai aloitetaan tuoreella musiikilla improvisaation mestari Kadi Vijan johdolla. Suomen ykkösrivin jazzmuusikoista koostuvan yhtyeen omaperäinen instrumentaatio luo maagisen tunnelman ja kiehtovan soundin, jota Vijan ainutlaatuinen äänitaide tukee saumattomasti. Konsertissa kuullaan sävellyksiä Kadi Vija Key Projectin toukokuussa julkaistulta debyyttialbumilta.

Jukkis Uotila & Friends (FI/EE)

Joonatan Rautio – saksofoni
Severi Pyysalo –vibrafoni
Heikko Remmel – basso
Jukkis Uotila – rummut

Kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin jazzmuusikoihin lukeutuva Jukkis Uotila on koonnut ympärilleen ryhmän suuresti arvostamiaan soittajia, joiden kanssa hän on vuosien varrella saanut työskennellä. Superkokoonpanon ohjelmisto koostuu pääasiassa Uotilan vanhoista ja uusista sävellyksistä, ja luvassa on sekä herkkää tunnelmointia että energistä vääntöä.

Claudia Campagnol (DK)

Claudia Campagnol – laulu, keytar
John Venkiah – kosketinsoittimet
Carl Mörner Ringström – kitara
Andreas Hatholt – basso
Jacob Hatholt – rummut

Risteily huipentuu sunnuntai-iltapäivänä tanskalaistähti Claudia Campagnolin sävelin. Vahvaääninen laulaja ja multi-instrumentalisti on kirjoittanut jazzsävellyksiä jo lapsena, mutta julkaisi debyyttialbuminsa vasta kolmekymppisenä. Viime vuonna ilmestynyt vangitsevan upea I’m Strong -levy oli Tanskassa ehdolla vuoden parhaaksi uuden tulokkaan ja parhaan laulu-albumin sarjoissa. Claudia Campagnol on tehnyt yhteistyötä mm. Stevie Wonderin ja Nils Landgrenin kanssa, ja nyt hän saapuu yhtyeineen hurmaamaan suomalaisen jazzkansan!

 

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 19.9.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 Aleksi Heinola Quintet (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Visa Oscar Fusion 4 (Vogue)
Klo 00.15 Nina Mya: The Black Beat (Vogue)

Sunnuntai 20.9.

Klo 13.00 Kadi Vija Key Project (Retro)
Klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
Klo 15.30 Jukkis Uotila & Friends (FI/EE) (Vogue)
Klo 17.00 Claudia Campagnol (DK) (Vogue)

LÄHTÖ Turun satamasta lauantaina 19.9. klo 20.55.
PALUU sunnuntaina 20.9. klo 19.50.
LIPUT VIKING LINE

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

Junat Helsingistä klo 17.36 ja Tampereelta klo 18.10 kulkevat suoraan Turun satamaan. Lisätiedot: vr.fi

 

Terveysturvallisuus Flame Jazz Cruisella

Laivaan nousussa ja poistumisessa on ruuhkariskiä, joten näissä tilanteissa on syytä käyttää kasvomaskia. Maski on hyvä pukea jo ennen terminaaliin saapumista. Käytä maskia myös julkisessa liikenteessä ennen satamaan tuloa. Laivan eri myyntipisteissä on maskeja myytävänä.

Muista huolehtia hyvästä käsihygieniasta koko risteilyn ajan. Vaikka onkin mukava nähdä muusikoita ja ystäviä, niin pyri välttämään halailua ja kättelyä. Käsidesipisteitä löytyy laivalta runsaasti. Paras tapa huolehtia käsihygieniasta on pestä kädet vedellä ja saippualla useasti.

Laivan yleisökapasiteettia on pienennetty reilusti alle puoleen normaalista, jotta konserttipaikoilla pystytään säilyttämään tarvittavat turvavälit. Turvaväleistä myös muistutetaan laivalla kyltein ja kuulutuksin.

Laivan muu ohjelmatarjonta on supistettu ja ravintoloiden aukioloajat poikkeavat normaalista. Huomioithan, että laivan kaikissa myyntipisteissä ei välttämättä oteta käteistä vastaan, suosi siis maksuvälineenä korttia.

Viking Linelta voi kysyä myös uusia palveluita, kuten ruuan ennakkotilausta hyttiin, premium-aamiaista pöytiintarjoilulla tai tax free -ennakkotilausta. Voit lukea turvallisesta laivamatkustamisesta lisää Viking Linen sivuilla.

ÄLÄ TULE LAIVALLE KIPEÄNÄ! Mikäli sairastut risteilyn aikana, pysy hytissäsi ja ota hyttipuhelimella yhteyttä laivan info-pisteeseen numeroon 9400.

Turvallista jazzristeilyä!