Kuva: Tuomas Timonen

Mikko Pettinen Why Not tuo sähköistä energiaa lauantai-iltaan!

2.11.2020 Uutiset

Trumpetisti Mikko Pettinen luotsaa tuoreen Why Not -kvartettinsa Jazzliiton kiertueella lauantaina Turun Logomoon. Multi-instrumentalisti Pettinen on kasannut ympärilleen innovatiivisen kokoonpanon, joka ei pelkää tarttua kantaaottaviin teemoihin eikä uusiin instrumentteihin.

Mikko Pettinen Why Not -yhtyeen musiikissa akustinen ja sähköinen jazz kulkevat käsi kädessä maustettuina maailman musiikkien sävyillä sekä ympäristöstä kumpuavilla vaikutteilla. Kvartettia johtaa mm. UMOsta ja Helsinki-Cotonou Ensemblestä tuttu trumpetisti Mikko Pettinen. Lauantaina Logomon Move-salissa kuullaan teoksia yhtyeen tammikuussa julkaistulta debyyttialbumilta Two Suites For The Change (Eclipse Music). Tuplalevyn kantavina teemoina ovat ilmastonmuutos, tekoälyn kehittymisen mukanaan tuomat dystopiat ja luonto.

”Halusin tehdä jotain uutta ja yllättävää. Tässä sävellystyössäni en ole kyseenalaistanut mitään vaan olen vain antanut ajatusten virrata. Siksi tämä musiikki on minulle todella rehellistä ja tulee suoraan sydämestä”, kertoo Pettinen.

Yksi albumin kappaleista on omistettu vapaaehtoisille, jotka joka talvi kolaavat lumikasoja norppien pesiä varten, ja siten pelastamalla kymmeniä kuutteja ovat saaneet norppakannan nousuun.

Syksyllä 2018 perustetun Mikko Pettinen Why Not -yhtyeen soittajia leimaa vahvasti multi-instrumentalismi. Puhaltimien lisäksi Pettinen soittaa myös koskettimia ja laulaa sekä värittää sointiaan erilaisin efektein. Puhaltimien erikoismies Joakim Berghällin soitinarsenaaliin kuuluu baritonisaksofonin lisäksi bassoklarinetti ja sello. Vesa Ojaniemi soittaa basson lisäksi Octatrack-sampleria, ja rumpali Tuomas Timonen taikoo rumpusetistään omaperäisiä sointimaailmoja Sensory Percussion -ohjelmalla.

Sibelius-Akatemian jazzosastolta valmistunut trumpetisti Mikko Pettinen (s. 1974) tunnetaan parhaiten pitkäaikaisesta pestistään UMO Helsinki Jazz Orchestran pultissa, takavuosien menestyksekkäästä MP4-kvartetistaan sekä 11-henkisestä Happy People -soulyhtyeestään. Pettinen on soittanut yli sadalla levyllä yhteistyökumppaneinaan Suomen kärkimuusikot Palefacesta Anssi Kelaan, ja hän on säveltänyt ja sovittanut niin lastenmusiikkia, poppia, soulia kuin gospeliakin. Kansainvälisesti menestyksekkäässä Helsinki-Cotonou Ensemblessä Pettinen on soittanut vuodesta 2013 yhdessä Joakim Berghällin kanssa, ja ajatus yhteisesta jazzyhtyeestä sai alkunsa ystävysten musiikillisesta kemiasta.

 

Mikko Pettinen – trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, koskettimet, efektit
Joakim Berghäll – baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello, efektit
Vesa Ojaniemi – basso, elektroniikka
Tuomas Timonen – rummut, Sensory Percussion

Mikko Pettinen Why Not
La 7.11.2020 klo 19
MOVE, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertti on MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 20,5 €
Eläkeläiset 18,5 €
S-etu 18 € (max 2 etulippua / asiakas, ei bonusta)
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Facebook Live Stream -kannatusliput: Tiketti
Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti konserttipäivänä myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Konsertti striimataan livenä Jazz City Turun ja Flame Jazzin Facebook-sivuilla: facebook.com/flamejazz/live. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä. Keikka on katsottavissa Facebookissa 14.11. asti, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.

Konserttiin on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja, jotta tilassa säilyvät turvavälit. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Tapahtumassa tulee noudattaa myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.