Kuva: Daria Gatska

Jonathan Bäckström Quartet Café Tiljanissa perjantaina!

19.9.2022 Uutiset

Suomalais-ruotsalainen Jonathan Bäckström Quartet saapuu Turkuun perjantaina 23.9. Suomen Jazzliiton pilottikiertueella, jolla selvitetään kiertuetoiminnan ilmastovaikutuksia. Energinen yhtye koostuu nuorista nousevista jazzlahjakkuuksista.

Jonathan Bäckström Quartet on suomalais-ruotsalainen yhtye, jota johtaa Kruunupyystä lähtöisin oleva basisti-säveltäjä Jonathan Bäckström. Kvartetin ilmaisu kulkee minimalistisista äänimaisemista aina räjähtävään ja monikerroksiseen vapaaseen improvisaatioon. Jokainen muusikko tuo keitokseen oman ainutlaatuisen äänensä, ja kollektiivisena lopputuloksena syntyy voimakas musiikillinen kannanotto.

Yhtyeessä alttosaksofonia soittaa Marcus Wärnheim ja rummuissa taituroi Benjamin Nylund. Kiertueella tenorisaksofonisti Jarno Tikka tuuraa yhtyeessä vakituisesti soittavaa Adele Saurosta. Helsinkiläistynyt basisti Bäckström vaikuttaa aktiivisesti myös monissa muissa kansainvälisissä yhtyeissä.

Suomen Jazzliitto kehittää kiertuetoimintaansa ilmastokestävämmäksi. Syksyn pilottikiertueilla tutkitaan keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa erilaisten kiertuemallien vaikutuksista. Jonathan Bäckström Quartetin kiertue suuntaa pikkubussilla lounaissaaristoon ja länsirannikolle ja vierailee muun muassa Archipelago Sea Jazz -festivaaliverkostoon kuuluvilla paikkakunnilla.

Meren läheisyys on yhtyeenjohtaja Bäckströmille iso inspiraation lähde. ”Tuntuu erityiseltä saada esiintyä saaristossa tällä kokoonpanolla ensimmäistä kertaa”, hän kertoo, ja jatkaa: ”On mittaamattoman tärkeää suojella saaristoa ja sen perintöä, jotta myös tulevat sukupolvet saavat kokea sen rikkauden.”

Jonathan Bäckström Quartet (FI/SE)
Pe 23.9.2022 klo 22 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Marcus Wärnheim – alttosaksofoni
Jarno Tikka – tenorisaksofoni
Jonathan Bäckström – basso
Benjamin Nylund – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi ja ÅST:n lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etulippu 20 € (max 2 lippua / etukortti, ei bonusta)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Café Tiljanin ovella klo 21 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.