Kuva: Teemu Mattsson

Maagisen Kadi Vija Key Projectin levynjulkaisukonsertti perjantaina Café Tiljanissa!

28.11.2022 Uutiset

Ilmiömäinen laulaja-säveltäjä Kadi Vija juhlistaa Key Project -yhtyeensä uutta levyä perjantaina 2.12. tunnelmallisessa Café Tiljanissa. Extended Powerspots -albumin kappaleet vievät kuulijan tunteiden vuoristoradalle.

Kotimaisen jazzin huipuista koostuvan Kadi Vija Key Projectin poikkeuksellinen instrumentaatio luo pehmeän, mutta huomiota herättävän soundin, jota Vijan ainutlaatuinen äänitaide tukee saumattomasti. Flame Jazz Recordsin marraskuussa julkaisemalla Extended Powerspots -levyllä muusikoiden vuoropuhelu entistäkin maagisempaa. Kamarimusiikinomaisessa ensemblessä bassoklarinettia soittaa turkulaislähtöinen Max Zenger, kitaraa Tuomo Dahlblom ja rumpuja Tuomas Timonen. Muusikot ovat niittäneet mainetta mm. Maxxxtetin, Herdin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä.

Tuoreella albumilla säveltäjä Vija kuuntele sinnikkäästi omaa vaistoaan. Hän on pyrkinyt antamaan kaikelle, aluksi oudolta ja ehkä jopa väärältäkin tuntuvalle, toisen mahdollisuuden. Levyn kappaleet tekevät tutkimusmatkaa alastomuuteen, haavoittuvuuteen ja yksityiskohtiin keskittymiseen.

– Olen taitelijana vahvistanut omaa näkemystäni, miten haluan musiikkiani ilmaista. Yhä enemmän koen ihmisääneni instrumentiksi, ja samalla olen todennut, että silläkin on omat rajansa, kuten kaikilla muilla instrumenteilla. Minussa on herännyt yhä suurempi halu kokeilla kaikkea vähän outoa ja ennenkuulumatonta, ja huomaan, että Tuomas, Tuomo ja Max tekevät sitä samaa! Kappaleet antavat kokeiluihin tilaa ja mahdollisuuksia. Rajoja on tämän levyn myötä ehdottomasti ja oikeutetusti rikottu, Vija kertoo.

“Yksi Suomen mielenkiintoisimpia ääniä, ja parhaita sellaisia” –  Klaus Wing, DJ

Kadi Vija Key Project – Extended Powerspots
Pe 2.12.2022 klo 22 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Kadi Vija – laulu
Max Zenger – bassoklarinetti
Tuomo Dahlblom – kitara
Tuomas Timonen – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etu 20 € (max 2 lippua / etukortti, ei bonusta)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Café Tiljanin ovella klo 21 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.