Kuva: Aleks Talve

Freezerin levynjulkaisukeikka avaa Flame Jazz -syksyn!

6.9.2023 Uutiset

Flame Jazzin syksyn avauskonsertissa perjantaina 8.9. juhlitaan Freezer-yhtyeen debyyttilevyn julkaisua! Max Zengerin ja jazzlisko Fredatorin mielikuvituksella säveltämässä musiikissa yhdistyvät intensiivisesti polveileva svengi, puupuhaltimien kauniit sävyt sekä värikäs syntetisaattorien vyörytys.

Eräänä päivänä puupuhallinspesialisti Max Zenger ja jazzlisko Fredator kohtasivat jamien merkeissä, ja uusi bändi oli syntynyt. Freezer soittaa jäätävän svengaavaa jazzia, jossa pelimaailman soundit ja progressiiviset äänimaisemat yhdistyvät lämpimiin melodioihin.

Freezer on kehittänyt persoonallisen soundin, jossa hyödynnetään luovasti poikkeuksellisen kokoonpanon mahdollisuuksia. Mikael Myrskogin koskettimistot sekä Zengerin matalat puupuhaltimet vaihtelevat basistin ja solistin rooleissa saumattomasti Fredatorin täydentäessä puhallinfraaseja tarkkaan viritetyillä rummuillaan. Live-kokoonpanossa neljäntenä jäsenenä kitaraa soittaa kylmänviileä Samuli Kivelä. Jazzmusiikin juurista ponnistavan Freezerin musiikki on tarinallista, mukaansatempaavaa ja yllätyksellistä, jossa jokainen ääni on mahdollisuus.

Viime viikolla julkaistu singlekappale Peace Please ja ohjaaja Juha Ilmari Laineen luoma musiikkivideo toimivat kunnianosoituksena Ukrainalle ja kaikille maan rohkeille asukkaille. Freezerin tulkinnan keskiössä on koko kappaleen läpi kestävä toiveikas tunnelma. Kappale alkaa puupuhaltimien introlla, jonka rumpali-säveltäjä Mikko Hassinen on sovittanut yhtyeelle. Videon lopussa näytön yläreunassa liitävä keltainen aurinko laskee taivaalta mereen muodostaen Ukrainan lipun.

Flame Jazz: Freezer
Pe 8.9.2023 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Max Zenger – puupuhaltimet
Mikael Myrskog – kosketinsoittimet
Samuli Kivelä – kitara
Fredator – rummut

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 22 €
Eläkeläiset 20 €
Opiskelijat 12 €

K-18

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.