Kuva: Finn Andersson

Viikonlopun jazzristeilyllä muhkea määrä muusikoita ja juhlatunnelmaa!

4.10.2023 Uutiset

Syksyn kohokohta koetaan viikonloppuna Itämeren aalloilla, kun suosittu Flame Jazz Cruise tuo Viking Gracelle jälleen kihelmöivän festivaalitunnelman!

Jazzlaiva on lauantaina 7.10. lastattu muhkealla määrällä muusikoita, kun samalla juhlistetaan Valtakunnallisia Big Band -päiviä. Konserttien lisäksi matkan aikana järjestetään ennätysmäärä jameja. Menomatkan myöhäisjamit kestävät Retro Barissa aina klo 03.30 asti! Risteilyn aluksi kuullaan jazzmuusikoiden tuoreimpia kuulumisia mielenkiintoisessa talk show -keskustelussa. Astu mukaan jazzin pyörteisiin!

7.10. klo 22.00, Retro Bar
Hot Heros feat. Hannibal

Sami Sippola – saksofoni
Eero Tikkanen – basso
Janne Tuomi – rummut
Hannibal Stark – laulu ja rap

Pohjoisesta luonnosta inspiraationsa saava Hot Heros yhdistää free jazzin primitiivisen voiman ja pohjoismaisen jazzin melodisen kauneuden. Seitsemännellä albumillaan trio yhdistää voimansa rap-artisti Hannibal Starkin kanssa. Tästä viiden tähden levyarvioita saaneesta materiaalista päästään ammentamaan voimaa heti risteilyn alkajaisiksi!

7.10. klo 23.00, Vogue
Turku Jazz Orchestra & Tero Lindberg: Cold War 3.0

Tero Lindberg – trumpetti ja sävellykset
Saksofonit:
Jusu Heinonen
Kannisto Tane
Ville Vannemaa
Harri Wallenius
Samuli Nieminen
Pasuunat:
Hooper Santos
Pekka Laurikka
Gustav Nyström
Mikael Långbacka
Trumpetit:
Kalevi Louhivuori
Timo Mansikka-Aho
Rami Koskinen
Antti Riihimäki
Timo Kajamies – kosketinsoittimet
Jonatan Snapir – kitara
Vesa Saloranta – basso
Veikka Kajamies – lyömäsoittimet
Anssi Nykänen – rummut

Valtakunnalliset Big Band -päivät siirtyvät maista meriosuudelle lauantai-iltana. Kuumanviileä trumpetisti Tero Lindberg ja huippuiskussa oleva Turku Jazz Orchestra näyttävät miltä kuulostaa mehevä big band funk. Risteilyllä juhlitaan tuoreen Cold War 3.0 -albumin julkaisua. Luvassa on kuumia rytmejä, viileitä melodioita, agenttitunnelmaa ja kiihkeää takaa-ajoa!

8.10. klo 00.15, Vogue
Funky Finns

Mikko Pettinen – laulu, Rhodes, trumpetti
Antti Kleemola – laulu, Hammond, syntetisaattorit
Onni Lonka – kitara, laulu
William Suvanne – saksofonit, huilu
Jonnu Heikkilä – taustalaulu
Alina Pettinen – taustalaulu
Sampo Tiittanen – basso
Markku Heikkilä – rummut

Lauantain myöhäisillassa bailataan sielukkaan Funky Finnsin tahtiin. Eturivin muusikoista koostuva yhtye on monelle tuttu pandemia-aikana julkaistuista näyttävistä videoista ja kantaaottavista kappaleista. Kokoonpanon musiikki yhdistelee soulia, funkia, poppia, afroa ja jazzia, ja kappaleiden sanoituksissa käsitellään tärkeitä aiheita kuten rasismin vastaisuutta, yhdenvertaisuutta ja yhteen hiileen puhaltamisen voimaa. Yhtyeen ylistäviä arvioita saanut debyyttialbumi United Souls julkaistiin toukokuussa 2023.

8.10. klo 12.00, Retro Bar
Sibis Jazz x Temple University Jazz

Iina Johanson – laulu
Banks Sapnar – trumpetti
Evan Kappelman – tenorisaksofoni
Ilari Mäkelä – piano
Jussi Hovilainen – basso
Maria Marmarou – rummut

Sibelius-Akatemian ja Philadelphiassa sijaitsevan Temple Universityn jazzkoulutusten yhteistyöprojekti jatkaa Yhdysvalloista alkanutta kiertuettaan. Molempien oppilaitosten opiskelijoista koottu yhtye on viettänyt ensin viikon Philadelphiassa ja esiintyy Flame Jazz -risteilyllä osana yhteistyöviikkoa Suomessa.

8.10. klo 13.00, Vogue
Emma Salokoski & Jarmo Saari

Emma Salokoski – laulu
Jarmo Saari – kitara

Suomen eturivin esiintyjiin lukeutuva Emma Salokoski ja omaleimainen kitaristi Jarmo Saari herättelevät risteilykansan sunnuntai-iltapäivään valloittavalla duo-ohjelmistollaan. Pitkään yhdessä esiintyneet muusikot julkaisivat ensimmäisen duo-levynsä keväällä 2023. Kaksikon sovituksissa kuuluu rikas, täysipainoinen äänimaailma ja orkesterimainen sointi.

8.10. klo 15.30, Vogue
Junior All Star Big Band plays Thad Jones

Junior All Star Big Band
Antti Rissanen – kapellimestari

Valtakunnalliset Big Band -päivät tuovat jazzristeilylle Suomen Big Band -yhdistyksen ylläpitämän orkesterin, joka koostuu 13–23-vuotiaista kotimaisen rytmimusiikkikentän nousevista tähdistä. Junior All Star Big Band kunnioittaa legendaarisen trumpetisti-säveltäjä-orkesterinjohtaja Thad Jonesin 100-vuotisjuhlavuotta tohtori Antti Rissasen johdolla.

8.10. klo 17.00, Vogue
Nina Mya: Just Another Lonely Soul

Nina Mya – laulu
Henri Mäntylä – piano, kosketinsoittimet
Varre Vartiainen – kitara
Joonatan Rautio – saksofoni
Kalevi Louhivuori – trumpetti
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Risteilyn päätteeksi kuullaan upeaäänisen Nina Myan sielukasta musiikkia, jossa yhdistyvät jazz, soul ja gospel ja kaikuvat 1950-, 60- ja 70-lukujen soundit. Nina Myaa on ylistetty hänen teknisesti taidokkaasta ja vivahteikkaasta äänestään, vahvasta tulkinnallisuudestaan sekä afroamerikkalaisen perinteen kunnioittamisesta. Ohjelmistossa kuullaan koskettavia kappaleita Ninan Just Another Lonely Soul -albumilta timanttisen huippuyhtyeen tulkitsemina.

Flame Jazz Cruise XXII
Viking Grace
Lähtö Turun satamasta lauantaina 7.10.2023 klo 20.55
Paluu sunnuntaina 8.10. klo 19.50

Normaalilla risteilylipulla pääsy kaikkiin konsertteihin.
Risteilyliput: vikingline.fi

RISTEILYOHJELMA – kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 7.10.

klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
klo 22.00 Hot Heros feat. Hannibal (Retro)
klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
klo 23.00 Turku Jazz Orchestra & Tero Lindberg: Cold War 3.0 (Vogue)
klo 00.15 Funky Finns (Vogue)

Sunnuntai 8.10.

klo 12.00 Sibis Jazz x Temple University Jazz (Retro)
klo 13.00 Emma Salokoski & Jarmo Saari (Vogue)
klo 14.00 Flame Jazz Jam Session (Retro)
klo 14.15 Big Band Jam Session (Vogue)
klo 15.30 Junior All Star Big Band plays Thad Jones (Vogue)
klo 17.00 Nina Mya: Just Another Lonely Soul (Vogue)