Kuva: Teemu Mattsson

Riitta Paakki Quartetin Väri-levyn sävelmiä kuullaan perjantaina Logomossa!

25.10.2023 Uutiset

Turkulainen levy-yhtiö Flame Jazz Records julkaisi keväällä pianisti-säveltäjä Riitta Paakin uuden levyn. Perjantaina 27.10. Turussa päästään vihdoin kuulemaan tuoreita sävellyksiä livenä!

Riitta Paakki Quartetin huhtikuussa julkaistun Väri-albumin erilaiset sävyt ja tunnelmat vievät tulisesta bebopista aina sisäisen rauhan löytämiseen. Palkitun pianisti-säveltäjä Paakin uudet kappaleet ovat saaneet inspiraationsa luonnosta ja taiteesta sekä säveltäjälle itselleen rakkaista paikoista.

Suomen jazzhuipuista koostuvan yhtyeen musiikki on vastustamattoman vaivatonta, ja loistava kokoonpano vastaa säveltäjän esittämään haasteeseen täydellisesti. Paakin kanssa kvartetissa soittavat hänen ehdottomat luottomuusikkonsa: verevää solistista voimaa Paakin rinnalle tuo saksofonisti Manuel Dunkel, ja kuplivan rytmisektion muodostavat Turun keikalla Antti Lötjöstä tuuraava nuoren polven kuuma basistinimi Filemon von Numers sekä improvisaatiotaiturina tunnettu rumpali Joonas Riippa.

Uuden levyn myötä Riitta Paakki on pyrkinyt pikemminkin täydentämään ja syventämään ymmärrystään soittamisesta ja säveltämisestä kuin kääntämään suuntaa uuteen. Silti uusi levy on aina erilainen kuin edellinen.

– Uudet sävellykset, muusikoiden kehitys ja äänityshetken tunnelma ovat aina uutta. Jazzlevyillä hetken ainutlaatuisuus korostuu, koska ottoja ei pahemmin korjailla tai siivoilla. Uskon ja toivon, että kehityn jokaisen levyn myötä muusikkona, säveltäjänä ja yhtyeenjohtajana. Siihen pyrin, Paakki toteaa.

Flame Jazz: Riitta Paakki Quartet
Pe 27.10.2023 klo 19
Move-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Riitta Paakki – piano
Manuel Dunkel – saksofoni
Filemon von Numers – kontrabasso
Joonas Riippa – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
S-etulippu 22 € (max 2 lippua / jäsen)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15 €

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.