Kuva: Heli Penkkimäki

Flame Jazz Summer Liven kesäkonsertit soivat keskiviikkoisin Kirkkopuiston Terassilla!

29.4.2024 Uutiset

Flame Jazzin kesäinen konserttisarja käynnistyy keskiviikkona 8.5. Kirkkopuiston Terassilla. Ohjelman täyttää sekä kotimaisen että kansainvälisen jazzkentän ajankohtaisimmat nimet ja taidokkaat kokoonpanot. Maksuttomat jazzkeikat soivat keskiviikkoisin koko kesäkauden ajan viihtyisässä puistotunnelmassa Aurajoen rannalla.

Jo viidettä kertaa keskiviikkojazzit ovat osana Kirkkopuiston Terassin tunnelmallisia iltoja. Tämän kesäkauden tähtinä loistavat pääosin kotimaiset huippumuusikot, kuten Adele Sauros, Joonas Haavisto ja Kadi Vija. Kesän aikana puiston upeassa miljöössä nautitaan jazzmusiikin monipuolisuudesta ja ulottuvuuksista sekä kuullaan erilaisten kokoonpanojen vivahteikkaita lähestymistapoja – jazzin perinteitä unohtamatta.

Huippumuusikoista koostuva Antila/Mäkynen/Tuuri -trio avaa toukokuussa viikoittaisen konserttisarjan, joka huipentuu kesäkauden päätteeksi 14.8. kiehtovaan Soul What? feat. Joonatan Rautio -yhtyeeseen. Kaikki Kirkkopuiston Terassin konsertit ovat ikärajattomia ja pääsymaksuttomia. Konsertit alkavat aina klo 18 ja niissä on väliaika.

Juhannusviikkona Summer Liveä tähdittää Bianca Rantala Quintet, jonka ainutlaatuisessa kokoonpanossa yhdistyvät huippumuusikoiden taito ja säveltäjyys. Virolais-suomalainen Bianca Rantala on nuoren sukupolven moninkertaisesti palkittu laulaja-pianisti, säveltäjä ja kapellimestari, joka esiintyi alkuvuodesta 2024 myös Turku Jazz Orchestran vieraana. Kirkkopuiston Terassilla Rantala kuljettaa nuorista jazztaitureista koostuvan kvintettinsä kanssa kuulijat upeiden sävellystensä pariin.

Kesäfestivaali Turku Sea Jazz saapuu kaupunkiin jo neljättä kertaa, ja merellinen festariviikko avataan 31.7. Kirkkopuiston Terassilla kahden turkulaistaustaisen yhtyeen aalloilla. Alkuillasta kuullaan Josu Mämmin ja Ukko Heinosen tuoreen Blanc Lines -albumin tuotantoa, jossa yhdistellään vähäeleisesti ambienttia ja jazzia. Väliajalla järjestetään itämerellinen keskustelutilaisuus, jossa ajankohtaiset asiantuntijavieraat keskustelevat hyvinvoinnin ja Itämeren kohtaamisesta John Nurmisen Säätiön johdolla. Avajaisillan kruunaa turkulaisen Punomon spin-off -yhtye, soul-funk-henkinen Puños.

Ajoittain terassille rantautuu myös Jazz City Turun kesäkauppa, josta voi napata mukaan festariliput ainutlaatuiseen tarjoushintaan sekä jazztuotteita levyistä t-paitoihin.

“Taidokas livejazz jalkautuu Kirkkopuiston Terassin keskiviikkoihin jo viidettä kesää! On ollut hienoa nähdä, miten musiikki tuo yhteen kaupunkilaisia kaikista ikäryhmistä puiston ainutlaatuiseen miljööseen,” toteaa Kirkkopuiston Terassin tuottaja Samuli Pasanen.

Jazz City Turku ry:n kesätuottaja Maia Majabacka huolehtii Flame Jazz Summer Liven artisteista ja jazzyleisöstä tänäkin vuonna, ja iloitsee alkavasta kesäkaudesta jazzin parissa: “Erityisesti vaikeina aikoina kulttuuri, musiikki ja niiden ympärilleen luoma yhteisöllisyys ovat tärkeitä voimavaroja, ja on mahtavaa, että kaikille avoimet jazzit tuovat kesäiltoihin voimaannuttavan ja inspiroivan kohtaamispaikan tänäkin vuonna!”

Jazz City Turku kutsuu kaikki turkulaiset ja lomailijat nauttimaan huippumusiikista, lempeistä kesäilloista ja vehreästä puistomiljööstä Aurajoen rannalle!

Flame Jazz Summer Live – OHJELMA 2024

8.5. Antila/Mäkynen/Tuuri
15.5. Veikka Kajamies Trio & Severi Pyysalo
22.5. Tuomas Paukku Scription
29.5. Julia Korkman & Jazz Français
5.6. Njet Njet 9
12.6. Toftemark Quartet (DK)
19.6. Bianca Rantala Quintet
26.6. Joonas Haavisto & Kestutis Vaiginis Duo (FI/LT)
3.7. Kadi Vija 3
10.7. Markus Holkko Quartet
17.7. Adele Sauros Quartet
24.7. Jonathan Bäckström Quartet
31.7. Turku Sea Jazz opening: Ukko Heinonen & Josu Mämmi + Puños
7.8. Force Of Nature Quintet
14.8. Soul What? feat. Joonatan Rautio

Tapahtumalla on säävaraus. Koska Flame Jazz Summer Live -konsertit järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä illan keikka voidaan siirtää toiseen ajankohtaan. Muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla.