Kuva Olli Sulin

Ellingtonin ja Kärjen sävelin

18.12. klo 19:00

Location

Logomo, Logi 3 WWW →
Address Köydenpunojankatu 14, Turku
Liput: 35 / 32,5 / 31,5€, Lippupiste
Jaa →

Flame Jazz ja Turku Jazz Orchestra toteuttavat yhteistyössä tunnelmallisen suomalaisen musiikin illan Logomossa. Konsertti on jatkoa vuoden 2014 suuren suosion saavuttaneelle Nordic Vocal Night -yhteistyökonsertille.

TURKU JAZZ ORCHESTRA & JUKI VÄLIPAKKA: ELLINGTONIA SUOMEKSI

Solisti Juki Välipakka 
Kapellimestari Vellu Halkosalmi
Suomennokset Mikko Koivusalo

Duke Ellingtonin tuotanto on kaikille tuttua, mutta sitä ei vielä koskaan ole kuultu tällaisena. Kirjailija, sanoittaja ja säveltäjä Mikko Koivusalo on kääntänyt Ellingtonin klassista big band -ohjelmistoa suomeksi jazzlaulaja Juki Välipakalle.

Scat-laulun ja vokaliisin mestari Jon Hendricks on sekä esittänyt että tekstittänyt runsaasti Ellingtonin tuotantoa. Hendricksin veroinen äänenkäytön virtuoosi on myös Juki Välipakka. Konsertissa kuullaan paitsi scat-improvisaatioita myös Hendricksin vokaliisi-tekstiä Ben Websterin sooloon ensi kertaa suomeksi kappaleessa Cotton Tail eli Pupujussi.

Yhdessä Välipakka ja Turku Jazz Orchestra tuovat Ellingtonin musiikin yleisölle nyt ennen kuulemattomalla tavalla!

PANU SAVOLAINEN TOIVO & YONA

Panu Savolainen, vibrafoni
Teemu Viinikainen, kitara
Jori Huhtala, kontrabasso
Yona, laulu

Syksyllä 2015 tulee kuluneeksi 100 vuotta mestarisäveltäjä Toivo Kärjen syntymästä. Sen kunniaksi koko kansan sydämet valloittaneet, unohtumattomat kappaleet puhaltaa eloon Suomi-jazzin tyylitaituri Panu Savolainen tuoreilla sovituksillaan. Luvassa on nostalgista, viihdyttävää ja vauhdikastakin ohjelmistoa!

Savolaisen uudessa Toivo-kokoonpanossa ovat mukana kitaristi Teemu Viinikainen ja basisti Jori Huhtala, molemmat elegantista ilmaisustaan tunnettuja muusikoita. Sokerina pohjalla laulaa Yona, jota osuvampaa solistia tällaiseen tyylirajat ylittävään produktioon saa hakea. Yona liikkuu luontevasti niin tangon, foxin, laulelman kuin jazzin sävelkuluissa.