Kuva: Tuukka Koski
27.05. klo 20:5528.05. klo 19:50

Location

Viking Grace WWW →
Address Linnansatama, Ensimmäinen Linja 1, Turku

Liput

Normaalilla risteilylipulla pääsy konsertteihin

Flame Jazz Cruise 19

TIMO LASSY TRIO
TURKU JAZZ ORCHESTRA PRESENTING JAY KORTEHISTO
INA FORSMAN
MIKA MYLLÄRI QUINTET
JORMA TAPIO & KASKI
SIR GARRISON

Flame Jazz Cruise tulee taas! Yhdeksännentoista kerran järjestettävä legendaarinen jazzristeily tuo Viking Gracelle tällä kertaa toukokuussa odotetun minifestivaalin kuudella liekehtivällä esityksellä. Matkan aikana kuullaan uunituoretta jazzia, sielukasta bluesia, mehevää svengiä ja vapaata tulkintaa. Astu mukaan jazzin pyörteisiin!

Konserttien lisäksi risteilyllä järjestetään jameja ja talk show -keskusteluja.

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Perjantai 27.5.

klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
klo 22.00 Sir Garrison (Retro)
klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
klo 23.00 Mika Mylläri Quintet (Vogue)
klo 00.15 Ina Forsman (Vogue)

Lauantai 28.5.

klo 13.00 Jorma Tapio & Kaski (Retro)
klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
klo 15.30 Timo Lassy Trio (Vogue)
klo 17.00 Turku Jazz Orchestra presenting Jay Kortehisto (Vogue)

Lähtö Turun satamasta perjantaina 27.5.2022 klo 20.55.
Paluu lauantaina 28.5. klo 19.50.

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

LIPUT: VIKING LINE

Turvallisuuteen liittyviin toimenpiteisiin on panostettu terminaaleissa ja laivoilla. Viking Line haluaa taata asiakkaille ja henkilökunnalle turvallisen matkustus- ja työympäristön.
Lue pandemian aikaisista matkustusohjeista lisää Viking Linen verkkosivuilta.

 

Sir Garrison

Sami Leponiemi – saksofoni
Nathan Francis – basso
Okko Saastamoinen – rummut

Risteily käynnistyy tuoreen Sir Garrison -yhtyeen tahdissa. Nuoren polven huipuista koostuvan trion missiona on etsiä ääntä, jota voisivat kutsua omakseen. Sir Garrisonin musiikista heijastuu kunnioitus luontoa ja kanssamuusikoita kohtaan, mikä tuottaa intiimin, rehellisen ja mukaansatempaavan yhteissoundin. Risteilyllä kuullaan yhtyeen tuoreen Let’s Call This -debyyttialbumin kappaleita. Levy äänitettiin Konneveden syrjäisellä saarella luonnon äärellä, jotta trion ääni vapautuisi kaupungin kiireestä ja hulinasta.

Mika Mylläri Quintet

Mika Mylläri – trumpetti, flyygelitorvi
Aki Haarala – kitara
Lasse Piirainen – piano ja syntetisaattorit
Ville Herrala – basso
Tomi Salesvuo – rummut

Mika Mylläri Quintetin debyyttilevystä tulee kuluneeksi 30 vuotta, ja tätä juhlistetaan Flame Jazz Cruisen lauantai-illassa huippumuusikoiden voimin! Jazztrumpetisti Mika Myllärin vuonna 1990 perustama MMQ oli yksi 90-luvun suosituimpia jazzbändejä Suomessa. Yhtye julkaisi tuona aikana kaksi levyä Heritages (1992) ja Les Ponts (1996), joista jälkimmäinen valittiin vuoden jazzlevyksi. Pitkän tauon jälkeen ilmestyi vuonna 2020 trilogian kolmas levy MMQ. Sekä kokoonpano että yhtyeen musiikki ovat kokeneet muodonmuutoksen, mutta energia, svengi ja melodinen ote ovat edelleen aitoa ja taattua MMQ-laatua!

Ina Forsman

Ina Forsman – laulu
Sirpa Suomalainen – saksofoni
Janne Toivonen – trumpetti
Heikki Tuhkanen – pasuuna
Tuomas Metsberg – kitara
Samuli Rautiainen – piano
Iiro Kautto – basso
Topi Kurki – rummut

Lauantai-illan päätteeksi risteilykansa johdatellaan bluesin sielukkaaseen maailmaan. Finnish Blues Awards -palkittu Ina Forsman on kunnianhimoinen nuori laulaja ja lauluntekijä, jonka soundissa on luontevaa kypsyyttä, seksikkyyttä ja voimaa. Forsman ammentaa soulin ja bluesin perinteistä kulkien mm. Etta Jamesin ja Bessie Smithin jalanjäljissä. Hänen tulkintansa on ihastuttanut kansainvälistäkin yleisöä mm. Euroopan kattavalla Blues Caravan Tourilla ja Yhdysvaltain kiertueella. Ina on julkaissut omalla nimellään kaksi sooloalbumia, ja risteilyllä kuullaan maistiaisia tulevalta kolmannelta albumilta, joka julkaistaan vuoden 2022 puolella.

Jorma Tapio & Kaski

Jorma Tapio –  saksofonit, huilut, bassoklarinetti, kantele
Eero Tikkanen – basso, munniharppu
Ilmari Heikinheimo – rummut

Sunnuntain paluumatka käynnistyy vapaalla ja vahvalla tunnelatauksella. Kansainvälisesti arvostettu Jorma Tapio & Kaski esittää melodista free jazzia, jossa dynamiikka vaihtelee suurista energian purkauksista hentoon kuiskaukseen. Yhtyeen väriskaala on laaja Tapion monien puhaltimien ansiosta, ja lisäulottuvuutta soundiin tuovat suomalaiset perinnesoittimet.

Timo Lassy Trio

Timo Lassy – saksofoni
Ville Herrala – kontrabasso
Jaska Lukkarinen – rummut

Timo Lassya voi hyvällä syyllä kutsua maamme valovoimaisimmaksi jazzartistiksi. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia. Jazzristeilyllä kuullaan Lassyn uusinta yhtyettä, joka julkaisi ylistystä kansainvälisesti keränneen debyyttilevynsä 2021. Timo Lassyn, Ville Herralan ja Jaska Lukkarisen keikalla luvassa on takuuvarmasti vastustamatonta groovea, tunnetta ja tyyliä!

Turku Jazz Orchestra presenting Jay Kortehisto

Turku Jazz Orchestra
Jay Kortehisto – laulu ja pasuuna
Ville Vannemaa – orkesterin johto

Timanttinen Turku Jazz Orchestra tarjoaa todellista herkkua svengaavan big band -jazzin ystäville esittämällä klassikkoalbumin Presenting Joe Williams and Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra -materiaalia, solistinaan Suomen musiikkikentän todellinen monitaituri, loistava laulaja-pasunisti Jay Kortehisto. Konsertin kapellimestarina toimii Turku Jazz Orchestra taiteellisena johtajana vuoden 2022 alussa aloittava Ville Vannemaa.

Jay Kortehisto on työskennellyt kevyen musiikin kentällä yli 25 vuotta soittaen Suomen ykkösrivin artistien kanssa Jimi Tenorista Sunrise Avenueen ja Sami Pitkämöstä Dallapéhen. Vuonna 2018 hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Jay Kortehisto, joka pitää sisällään hänen omia jazzsävellyksiään suomen kielellä esitettynä. Kortehisto toimii myös 50-luvun R&B musiikkia soittavan Screaming Jay & The Bones -yhtyeen laulusolistina.