22.01. klo 20:5523.01. klo 19:50

Location

Viking Grace WWW →
Address Linnansatama, Ensimmäinen Linja 1, Turku

Liput

Normaalilla risteilylipulla pääsy konsertteihin

SIIRTYY TOUKOKUULLE! Flame Jazz Cruise 19

Jazzristeily siirtyy pandemiatilanteen vuoksi uudelle lähtöpäivälle 27.5.2022! Tiedotamme lippujen vaihtamisohjeista ja mahdollisista ohjelmanmuutoksista mahdollisimman pian. Jazz City Turku pahoittelee muutoksista aiheutuvaa harmia. Toivottavasti näemme Viking Gracella iloisissa jazztunnelmissa toukokuussa!

*** *** ***

QUINTESSENCE
TURKU JAZZ ORCHESTRA PRESENTING JAY KORTEHISTO
INA FORSMAN
MIKA MYLLÄRI QUINTET
JORMA TAPIO & KASKI
UXILA EXILE

Flame Jazz Cruise tulee taas! Yhdeksännentoista kerran järjestettävä legendaarinen jazzristeily tuo Viking Gracelle tammikuussa odotetun minifestivaalin kuudella liekehtivällä esityksellä. Matkan aikana kuullaan odotettuja comeback-keikkoja, uunituoretta jazzia, sielukasta bluesia, mehevää svengiä ja vapaata tulkintaa. Astu mukaan jazzin pyörteisiin!

Konserttien lisäksi risteilyllä järjestetään jameja ja talk show -keskusteluja.

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 22.1.

klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
klo 22.00 Uxila Exile (Retro)
klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
klo 23.00 Mika Mylläri Quintet (Vogue)
klo 00.15 Ina Forsman (Vogue)

Sunnuntai 23.1.

klo 13.00 Jorma Tapio & Kaski (Retro)
klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
klo 15.30 Turku Jazz Orchestra presenting Jay Kortehisto (Vogue)
klo 17.00 Quintessence (Vogue)

Lähtö Turun satamasta lauantaina 22.1.2022 klo 20.55.
Paluu sunnuntaina 23.1. klo 19.50.

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

LIPUT: VIKING LINE

Turvallisuuteen liittyviin toimenpiteisiin on panostettu terminaaleissa ja laivoilla. Viking Line haluaa taata asiakkaille ja henkilökunnalle turvallisen matkustus- ja työympäristön.
Lue pandemian aikaisista matkustusohjeista lisää Viking Linen verkkosivuilta.

 

Uxila Exile

Ilkka Uksila – vibrafoni
Tomi Nikku – trumpetti
Joonas Tuuri – basso
Ville Luukkonen – rummut

Risteilyn avaa debyyttilevynsä julkaisua juhliva Uxila Exile vibrafonisti Ilkka Uksilan johdolla. Nuoren polven huippukvartetti sytyttää leiritulensa eurooppalaisen nykyjazzin, kokeellisen rytmimusiikin ja jazzin perinteiden rajapyykille. Uksilan säveltämiä kappaleita innoittavat mm. elokuvista ja kirjallisuudesta lainatut tarinat, jotka kvartetin ilmaisuvoimainen yhteissoitto ja taidokas solismi herättävät henkiin. Uksilan melodiset ja helposti lähestyttävät sävellykset käyvät käsiksi universaaleihin teemoihin, kuten rakkauden merkitykseen elämän polkujen syntymisessä.

Mika Mylläri Quintet

Mika Mylläri – trumpetti, flyygelitorvi
Aki Haarala – kitara
Lasse Piirainen – piano ja syntetisaattorit
Ville Herrala – basso
Ville Pynssi – rummut

Mika Mylläri Quintetin debyyttilevystä tulee kuluneeksi 30 vuotta, ja tätä juhlistetaan Flame Jazz Cruisen lauantai-illassa huippumuusikoiden voimin! Jazztrumpetisti Mika Myllärin vuonna 1990 perustama MMQ oli yksi 90-luvun suosituimpia jazzbändejä Suomessa. Yhtye julkaisi tuona aikana kaksi levyä Heritages (1992) ja Les Ponts (1996), joista jälkimmäinen valittiin vuoden jazzlevyksi. Pitkän tauon jälkeen ilmestyi vuonna 2020 trilogian kolmas levy MMQ. Sekä kokoonpano että yhtyeen musiikki ovat kokeneet muodonmuutoksen, mutta energia, svengi ja melodinen ote ovat edelleen aitoa ja taattua MMQ-laatua!

Ina Forsman

Ina Forsman – laulu
Sirpa Suomalainen – saksofoni
Janne Toivonen – trumpetti
Heikki Tuhkanen – pasuuna
Tuomas Metsberg – kitara
Samuli Rautiainen – piano
Iiro Kautto – basso
Topi Kurki – rummut

Lauantai-illan päätteeksi risteilykansa johdatellaan bluesin sielukkaaseen maailmaan. Finnish Blues Awards -palkittu Ina Forsman on kunnianhimoinen nuori laulaja ja lauluntekijä, jonka soundissa on luontevaa kypsyyttä, seksikkyyttä ja voimaa. Forsman ammentaa soulin ja bluesin perinteistä kulkien mm. Etta Jamesin ja Bessie Smithin jalanjäljissä. Hänen tulkintansa on ihastuttanut kansainvälistäkin yleisöä mm. Euroopan kattavalla Blues Caravan Tourilla ja Yhdysvaltain kiertueella. Ina on julkaissut omalla nimellään kaksi sooloalbumia, ja risteilyllä kuullaan maistiaisia tulevalta kolmannelta albumilta, joka julkaistaan vuoden 2022 puolella.

Jorma Tapio & Kaski

Jorma Tapio –  saksofonit, huilut, bassoklarinetti, kantele
Eero Tikkanen – basso, munniharppu
Janne Tuomi – rummut, perkussiot, kantele

Sunnuntain paluumatka käynnistyy vapaalla ja vahvalla tunnelatauksella. Kansainvälisesti arvostettu Jorma Tapio & Kaski esittää melodista free jazzia, jossa dynamiikka vaihtelee suurista energian purkauksista hentoon kuiskaukseen. Yhtyeen väriskaala on laaja Tapion monien puhaltimien ansiosta, ja lisäulottuvuutta soundiin tuovat suomalaiset perinnesoittimet.

Turku Jazz Orchestra presenting Jay Kortehisto

Turku Jazz Orchestra
Jay Kortehisto – laulu ja pasuuna
Ville Vannemaa – orkesterin johto

Timanttinen Turku Jazz Orchestra tarjoaa todellista herkkua svengaavan big band -jazzin ystäville esittämällä klassikkoalbumin Presenting Joe Williams and Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra -materiaalia, solistinaan Suomen musiikkikentän todellinen monitaituri, loistava laulaja-pasunisti Jay Kortehisto. Konsertin kapellimestarina toimii Turku Jazz Orchestra taiteellisena johtajana vuoden 2022 alussa aloittava Ville Vannemaa.

Jay Kortehisto on työskennellyt kevyen musiikin kentällä yli 25 vuotta soittaen Suomen ykkösrivin artistien kanssa Jimi Tenorista Sunrise Avenueen ja Sami Pitkämöstä Dallapéhen. Vuonna 2018 hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Jay Kortehisto, joka pitää sisällään hänen omia jazzsävellyksiään suomen kielellä esitettynä. Kortehisto toimii myös 50-luvun R&B musiikkia soittavan Screaming Jay & The Bones -yhtyeen laulusolistina.

Quintessence

Emma Salokoski – laulu
Verneri Pohjola – trumpetti
Tuomo Prättälä – koskettimet
Aki Haarala – kitara
Heikki Laine – basso
Mikko Kaakkuriniemi – rummut

Vuosituhannen alussa kukoistanut superbändi Quintessence juhlistaa 20-vuotista historiaansa palaamalla lavalle pitkän tauon jälkeen! Nu-souliksikin määriteltyä jazzin, hiphopin ja soulin fuusiota soittanut yhtye uudisti Helsingin musiikkimaisemaa kansainvälisempään suuntaan ja esitteli suomalaisyleisölle myöhemmin sooloartisteina menestyneiden Emma Salokosken, Tuomo Prättälän ja Verneri Pohjolan lisäksi mm. Lightboxer-yhtyeen johtajana tunnetun kitaristi-säveltäjä Aki Haaralan ja välittömästi legendaarisen maineen saavuttaneen Heikki Laine & Mikko Kaakkuriniemi -komppiparin. Nyt yhtye huipentaa jazzristeilyn ajattomalla groovellaan!