17.08. klo 22:00

Location

Linnateatteri WWW →
Address Linnankatu 31

Liput

25/20€

Flame Jazz @ TMJ: Koko Jazz Orchestra

Tero Saarti – trumpetti
Ville Vannemaa – alttosaksofoni
Joonatan Rautio –  tenorisaksofoni
Kasperi Sarikoski – pasuuna
Jussi Fredriksson – kosketinsoittimet
Timo Hirvonen – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Vuonna 2010 basisti Timo Hirvonen perusti Helsinkiin Koko Jazz Clubin, jota monet pitävät Helsingin ainoana oikeana jazzklubina. Kotimainen ja kansainvälinen jazzyhteisö otti nopeasti kotoisan klubin omakseen. Esiintyjävieraina on kuultu kotimaisten huippujen lisäksi jazzin suurnimiä, joista mainittakoon Miles Davisin yhtyeessä soittanut David Liebman , trumpetisti Randy Brecker tai vaikkapa Rolling Stonesista tutut Tim Ries ja Bernard Fowler.

Koko Jazz Clubin toiminnan vakiinnuttua rumpali Jussi Lehtonen, pianisti Jussi Fredriksson ja klubin isäntä Hirvonen päättivät perustaa ”talon orkesterin” nimeltään Koko Jazz Orchestra. Vastaavaa toimintaa on ollut aikaisemmin muun muassa New Yorkissa maineikkaalla Village Vanguard –klubilla, jonka oma orkesteri Vanguard Jazz Orchestra on esiintynyt klubilla viikottain jo vuodesta 1966.

Koko Jazz Orchestra esittää Turun Musiikkijuhlien ”karonkkakonsertissa” Lehtosen, Fredrikssonin ja Hirvosen säveltämää sähköistä tuotantoa sovitettuna neljälle puhaltimelle ja illan säveltäjistä koostuvalle rytmisektiolle. Orkesterin riveistä löytyy roppakaupalla tunnetta ja virtuositeettia, joten festivaalin päätösillasta ei tule puuttumaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

www.kokojazzclub.com