18.05. klo 21:30

Location

Linnateatteri WWW →
Address Linnankatu 31, 20100 Turku

Liput

19 / 16€

Fredator

Fredator – rummut
Joakim Berghäll – saksofoni
Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti
Panu Savolainen – vibrafoni
Teemu Åkerblom – kontrabasso

Jazzyhtye Fredator kruunaa Linnateatterin kevään 2013 Flame Jazz –sarjan. Ihastusta ja hämmennystä tasatahtiin aiheuttava kokoonpano on kiertänyt viime vuodet ahkerasti klubeja ja festivaaleja Suomessa ja ulkomailla. Kakkosalbumin Rebirth of the Bad -julkaisun myötä Fredator nousi lopullisesti uuden suomijazzin eturiviin. Sävellyksissä on vivahteikkuutta, soitossa terävyyttä ja svengissä luontevuutta.

Fredatorin musiikille ominainen sarjakuvamaisuus ei hämärrä sitä tosiasiaa, että yhtyeen riveistä löytyy nippu kotimaisen jazzin tähtikaartiin lukeutuvia muusikoita. Muiden muassa SUN Trion ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä tuttu Jorma Kalevi Louhivuori, palkittu vibrafonisti Panu Savolainen ja Turun lahja jazzbassonsoitolle Teemu Åkerblom esiintyvät edukseen nyt myös liskojazzin saralla. Värikäs saksofonisti Joakim Berghäll täydentää huippukokoonpanon.

Rumpupallin takaa puolestaan löytyy Suomen takarivin rumpaleihin kuuluva yhtyeen primus motor Fredator. Armottomasti svengaava lisko piiskaa kolmemetrisellä hännällään yhtyeeseen päätä huimaavan energian. Sävellyksistä vastaava Fredator on karismaattinen ja määrätietoinen yhtyejohtaja, jonka väkevä ilmaisu johdattaa liskokvintettiä alati uusiin musiikillisiin seikkailuihin.

Linnateatterin Flame Jazz –illassa on luvassa vaarallista vauhtijazzia pilke suomuisessa silmäkulmassa.

www.fredator.fi