24.10. klo 21:00

Location

Åbo Svenska Teater / Cafe Tiljan WWW →
Address Eerikinkatu 13

Liput

15/10€

Jussi Fredriksson Trio

Jussi Fredriksson TrioJussi Fredriksson piano
Jori Huhtala basso
Mika Kallio rummut

Jussi Fredrikssonin uusi trio esittelee pianistin tuoreimpia musiikillisia visioita. Vietettyään viime vuodet pitkien kaarien ja laajojen sävellysten maailmoissa, palaa hän nyt juurilleen pianotrion intiimiin ja spontaaniin ilmaisuun. Trion musiikissa on vahvasti mukana Fredrikssonille ominainen sävellyksellisyys, jota värittää ennakkoluuloton improvisointi. Uuden Jussi Fredriksson Trio: ? –albumin innoittajana on Tove Janssonin sanat: ”Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi”.

”Kiireettömän epävarmuuden keskellä ollaan matkalla kohti parasta mahdollista totuutta. Epävarmuudesta ja hämmennyksestä rauhan löytäminen on tie hätäisten ja jopa vaarallisten johtopäätösten välttämiseen. Harva asia on varmaa, mikä on inspiroivaa ja pitää mielen vireänä. On toki kivaa olla varma jostain, mutta epävarmuuden hyväksymisestä kumpuaa paljon enemmän sävyjä ja mahdollisuuksia”, Fredriksson kertoo albumin teemoista.

Fredrikssonin rinnalla kuullaan instrumenttiensa ehdottomia huippuja basisti Jori Huhtalaa ja rumpali Mika Kalliota. Heidän rikas musiikillinen väripalettinsa yhdistyy intensiiviseen ilmaisuun, ja kokonaisuudesta muodostuu hetkessä väritetty persoonallinen sävelteos.