26.04. klo 21:00

Location

Monk WWW →
Address Humalistonkatu 3

Liput

10/8€

Jussi Lehtonen Quartet feat. Jesse van Ruller

Jesse van Ruller (NED) – kitara
Joonatan Rautio – tenorisaksofoni
Mikko Helevä – urut
Jussi Lehtonen – rummut

Tämä huippuyhtye sai alkusysäyksensä keväällä vuonna 2011, jolloin hollantilaiskitaristi Jesse van Ruller saapui vierailemaan Sibelius-Akatemialle. Siellä kokoonpano soitti yhdessä ensimmäisen kerran, ja kohtaamisesta inspiroituneena rumpali Jussi Lehtonen kutsui bändin myöhemmin kokoon uudelleen. Yhtye meni studioon kesällä 2012 soitettuaan keikat Pori Jazz -festivaaleilla sekä Jazz-Espalla, ja tuloksena syntyi keväällä 2013 julkaistava debyyttilevy. Yhtyeen musiikki on svengaavaa ja perinteitä kunnioittavaa tämän päivän jazzmusiikkia. Kappaleet ovat pääosin Lehtosen käsialaa, mutta myös van Rullerin sävellyksiä sekä standardeja on sovitettu ohjelmistoon.

Jussi Lehtonen (s. 1977) on Tampereelta lähtöisin oleva jazzalan monilahjakuus. Lehtonen on 2000-luvulla tehnyt yhteistyötä lukuisten kotimaisten ja kansainvälisesti tunnettujen artistien kanssa sekä johtanut omia yhtyeitään. Vuonna 2008 julkaistiin debyyttialbumi ”Firstborn”, joka sisältää Lehtosen omia sävellyksiä sovitettuna sekstetille. Lehtonen soittaa tällä hetkellä mm. Jukkis Uotilan ja Severi Pyysalon yhtyeissä sekä Timo Hirvosen ja Jussi Fredrikssonin kanssa perustamassaan Koko Jazz Orchestrassa. Viime vuoden aikana Lehtonen on esiintynyt myös kansainvälisten huippujen kanssa kuten Dave Liebman, Randy Brecker ja Tim Hagans.

Jesse van Ruller (s. 1972) on hollantilainen huippukitaristi joka nousi jazzmaailman tietoisuuteen vuonna 1995, jolloin hän voitti USA:ssa arvostetun Thelonious Monk -jazzkilpailun. Sen jälkeen hän on tehnyt lukuisia soololevyjä ja esiintynyt mm. George Duken, Pat Methenyn, Peter Erskinen, Toots Thielemansin, Metropole Orchestran ja WDR Big Bandin kanssa. Van Rullerin soitossa yhdistyvät melodiset linjat, loistava rytmiikka, tekninen virtuositeetti sekä perinteisen jazzkitaran lämmin ja puhdas soundi.

Joonatan Rautio (s. 1973) edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Rautio on tunnettu solistisesta elinvoimaisuudestaan ja laaja-alaisuudestaan. Vahvan jazztradition tuntemuksen pohjalta hän venyy moniin musikillisiin ilmaisumuotoihin. Rautiolle on myönnetty useita tunnustuksia, kuten Pori Jazz Vuoden Taiteilija – titteli (2001) sekä Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto (2010). Tätä nykyä Raution aktiivisia kokoonpanoja ovat mm. Jukkis Uotila Band ja Markus Ketola Rewired, sekä omat yhtyeet Joonatan Rautio Trio ja Nassaun Fasaani.

Jazzurkuri ja -pianisti Mikko Helevä (s. 1970) on viimeisen 15 vuoden aikana soittanut mm. seuraavissa yhtyeissä: Mikko Helevä Groovin’ Hammond, The Bronson, Tonight At Noon, The Stance Brothers, Philip Catherine Trio, Manuel Dunkel Quartet, Jarmo Saari Filmtet, UMO, Kalle Kaliman Soi Ensemble. Hän on esiintynyt jazzfestivaaleilla ja -klubeilla kotimaan lisäksi useissa Euroopan maissa.

Flame Jazz -illassa luvassa energistä jazzia maailman huipulta!

www.jussilehtonen.net

www.jessevanruller.com

 

http://www.youtube.com/watch?v=dK6bWaFKDf0