07.11. klo 21:00

Location

Åbo Svenska Teater / Cafe Tiljan WWW →
Address Eerikinkatu 13

Liput

15/10€

Kallio Slaaki + Joona Toivanen Solo

Kuva: Heikki Tuuli

Kuva: Heikki Tuuli

Mika Kallio – rummut, gongit, kellot, lyömäsoittimet
Anssi Nykänen – rummut, lyömäsoittimet
Mikko Hassinen – rummut, gongit, lyömäsoittimet
+
Joona Toivanen – piano 

Marraskuisessa Flame Jazz –illassa kuullaan kahta erityyppistä esiintyjää. Kallio Slaakia ja Joona Toivasta yhdistää kuitenkin se että kaikki illan muusikot soittavat lyömäsoittimia. Kallio Slaakin jäsenet ovat kaikki rumpaleita, ja myös piano voidaan tulkita vasarakoneistonsa takia lyömäsoittimeksi. Pianisti Joona Toivanen aloittaa konsertin soolosetillään, jonka perään Kallion Slaaki esittää Mika Kallion värikkäitä sävellyksiä kolmelle rumpusetille.

Kallio Slaaki on piristävä poikkeus jazzin ja rytmimusiikin saralla. Mika Kallion, Mikko Hassisen sekä Anssi Nykäsen muodostama kolmikko on tehnyt väkevää sisääntuloa Suomen musiikkikenttään ainutlaatuisen konseptinsa kautta. Kallio Slaaki julkaisi debyyttilevynsä “Polymania For Percussion” syyskuussa 2013.

Göteborgissa nykyään asusteleva Joona Toivanen tunnetaan parhaiten Blue Notelle ja CAMJazzille levyttäneen menestysyhtye Joona Toivanen Trion pianistina. Kiitellyn soolopianoalbumin ”Polarities” myötä Toivanen tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti muodostaen sävellyksistään runollisen kokonaisuuden. Levyllään Toivanen käyttää paitsi pianon ja flyygelin perinteistä akustista soundia, myös erilaisia preparointeja ja päällekkäisäänityksiä saavuttaakseen monisävyisen lopputuloksen. Osassa kappaletulkinnoista hyödynnetään yleisemmin elektronisen musiikin maailmasta tuttuja tekniikoita kuten live-sämpläämistä ja looppaamista.

www.mikakallio.net
www.joonatoivanen.com