11.01. klo 21:00

Location

Monk WWW →
Address Humalistonkatu 3, Turku

Liput

8 / 6 € (8Raita Record Shop)

Kannaste-Viinikainen-Riippa

Jussi Kannaste – saksofoni
Teemu Viinikainen – kitara
Joonas Riippa – rummut 

Flame Jazz 2013 alkaa! Kovan luokan suomijazz-taitajista koostuvan KVR-trion debyyttilevy ilmestyy viimein hartaan odotuksen jälkeen. Trion erikseen nimeämätön albumi julkaistaan Suomessa ja muissa Pohjoismaissa 10.1.2013.

KVR perustetiin vuonna 2005, jolloin Sony Jazz -palkinnon saanut saksofonisti Jussi Kannaste kasasi jazzliiton kiertuetta varten uuden yhtyeen. Kiertue oli menestys, ja siitä lähtien yhtye on esiintynyt harvakseltaan, mutta kuitenkin säännöllisesti. Jussi Kannaste ja Teemu Viinikainen ovat säveltäneet kappaleita nimenomaan tälle yhtyeelle ja ohjelmistoa täydentämään on valittu tutuista jazzstandardeista mieleisiä. Bassottoman kokoonpanon esikuvana on toiminut tenorisaksofonisti Joe Lovanon, rumpali Paul Motianin ja kitaristi Bill Frisellin legendaarinen trio, jonka melodisen mutta avantgardenkin suuntaan kurkottavan ilmaisun vaikutuksen voi kuulla KVR:n musiikissa.

Epätavallinen kokoonpano asettaa muusikoille miellyttävän haasteen, sillä kappaleiden rakenteet eivät pysy lainkaan normaalin jazzperinteen raameissa, sillä basson puuttuessa saksofoni toimii komppaajana. Samalla instrumenttien tavalliset roolit on ollut pakko unohtaa.

Jussi Kannaste, Teemu Viinikainen ja Joonas Riippa ovat soittajina Suomen ehdotonta huippua. Heitä yhdistää persoonallinen, vahva ja rohkea ilmaisu ja hyvä musiikillinen huumorintaju. Yhtyeen ilmaisusta muodostuu näin ollen mahtava sekoitus jazzmusiikin perinnettä, mielikuvitusta, rohkeutta, hetkessä olemista ja ennen kaikkea tiimityötä.

www.teemuviinikainen.com